Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi löi Saksan 9-1 naisten MM-turnauksessa

 

Suomi löi Saksan 9-1 naisten MM-turnauksessa


Suomi päätti alkusarjan voittoon salibandyn naisten MM-turnauksessa Sveitsin St. Gallenissa kun Saksa nöyrtyi numeroin 9-1 (5-0, 1-0, 3-1). Latvia-ottelun tavoin Suomi ratkaisi pelin ensimmäisessä erässä ja säästeli sen jälkeen voimiaan viikonlopun pudotuspeleihin. Perjantain puolivälierässä Suomi saa vastaansa A-lohkon kakkosen, joka mitä todennäköisimmin on Puola.

Illan avausmaalin teki puolustajan paikalle pudotettu Anne Suomalainen, jonka laukaus kieri maalivahdin suojien välistä juuri ja juuri yli maaliviivan. Katriina Saarinen nosti numeroiksi 2-0, ja seuraavassa vaihdossa Eliisa Alanko karkasi maalivahti Jonna Mäkelän avausheitosta harhauttamaan Saksan vahti Nancy Gatzschin. Sanna Roisko laukoi lukemiksi 4-0, ja vielä ennen taukoa Tiia Ukkosen kaukolaukaus Kristiina Kauppilan syötöstä upposi tolpan tyveen.
Toisessa erässä tempo putosi selvästi, ja sen ainoan osuman toi puolustaja Mia Karjalaisen oikeaan yläkulmaan linkoama pallo. Suomi sai yrittää myös rangaistuslaukauksesta, mutta Ella Alangon harhautus epäonnistui.
Elina Kujalan lauottua lukemiksi 7-0 sai Saksa ainokaisensa, kun Suomessakin pelanneen Andrea Gerdesin iskemä pallo leijasi Jonna Mäkelän yli verkkoon. Loppuminuuteilla Katri Luomaniemi ja Elina Kujala kaunistelivat vielä lukemia.

- Lähdettiin peliin hyvin valmistautuneina ja täydellä latauksella tarkoituksena tappaa peli nopeasti ja päästä sitten säästelemään voimia, Suomen päävalmentaja Karo Kuussaari kertoi.
- Se onnistuikin täydellisesti, ja pudotettiin karvausta toiseen erään ja vielä lisää kolmanteen. Erityisesti lämmitti, että Katri Luomaniemi ja Mia Karjalainen onnistuivat maalinteossa, mikä varmasti helpottaa heidän pelaamistaan tulevissa peleissä. Samoin Elina Kujala sai maalihanansa auki, mikä on meille tärkeää. Jos nyt jotain parannettavaa hakee niin ei onnistuttu siinä mitä toisella tauolla sovittiin eli pitämään nollaa omassa päässä loppuun saakka.
Päävalmentaja oli tyytyväinen puhtaalla pelillä voitettuun alkusarjaan.
- Omiin meni kolmessa pelissä kaksi palloa, joista toinen vastustajan mailasta ja toinen tehtiin itse. Samalla päästiin pelit läpi aika kevyellä energialla. Viikon aikana pelataan kuitenkin kuusi ottelua, mikä on hemmetinmoinen urakka.
Karo Kuussaari huomasi, että etenkin avauspelissä on vielä kertaamista.
- Kun Saksa nosti kolmannessa erässä prässiä, oltiin vähän aikaa sormi suussa eikä saatu karvausta purettua niin helposti kuin olisi pitänyt. Näissä kolmessa ottelussa yksikään vastustaja ei ole muuten nostanut peliään ja peli on mennyt meiltä palloleikiksi. Vielä puolivälierässäkään tilanne tuskin muuttuu, joten asiaa on käytävä läpi välipäivien harjoituksissa.
Suomen ylivoima jäi tänään hyödyntämättä, ja kahdessa ottelussa saadut kaksi rangaistuslaukausta ovat myös epäonnistuneet.
- Näissä ovat rankkareita ampuneet ne pelaajat, jotka ne ovat hankkineet, ja tosipeleihin on sitten valmiina laukojalistat erikseen. Samoin ylivoimaryhmitykset ratkaisuotteluihin ovat erikseen. Tässä vaiheessa kaikki joukkueet tietysti tilailevat tallenteet toistensa peleistä, ja vähän jokaisella joukkueella nähdään kaukalossa jos jonkinlaista erikoistilanneryhmitystä, Kuussaari tiesi.

Salibandya, St. Gallen, Sveitsi
Naisten MM-turnaus

Suomi-Saksa 9-1 (5-0, 1-0, 3-1)

1. erä: 3.02 Anne Suomalainen (Katri Luomaniemi) 1-0, 5.49 Katriina Saarinen (Jenni Timonen) 2-0, 6.56 Eliisa Alanko (Jonna Mäkelä) 3-0, 7.42 Sanna Roisko (Karoliina Kujala) 4-0, 16.25 Tiia Ukkonen (Kristiina Kauppila) 5-0.
2. erä: 23.36 Mia Karjalainen (Kauppila) 6-0.
3. erä: 42.16 Elina Kujala (Karoliina Kujala) 7-0, 52.57 Andrea Gerdes (Antje Schmidt) 7-1, 53.33 Luomaniemi (Timonen) 8-1, 57.36 Elina Kujala (Eliisa Alanko) 9-1.

Torjunnat:

Jonna Mäkelä Suomi 2+2+1=5,
Nancy Gatzsch Saksa 8+4+(0)=12, Svenja Zell Saksa (0)+9+7=16

Jäähyt: Suomi 2 min, Saksa 2 min.

Erotuomarit: Bjorn Aksel Henriksen ja Jan Magnar Ingebrigtsli, Norja

Yleisöä: 711.

Suomen parhaana palkittiin Ella Alanko.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle