Suomi valmiina välierään

Suomen juna jatkaa aikataulussa salibandyn naisten MM-kisoissa Sveitsin St. Gallenissa. Lukuihin 13-2 (7-1, 4-0, 2-1) päättyneessä puolivälieräkamppailussa Suomelle riitti ensimmäinen vartti karistamaan Puolan voitonhaaveet.
Suomen välierä alkaa launtaina klo 20:10. Ensimmäisessä välierässä finaalipaikkaa hakevat Ruotsi ja Sveitsi.
Kahden välipäivän jälkeen Suomi oli taas tositoimissa. Ottelu noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin aiemmat kamppailut. Suomi iski luvuiksi 7-0 viidessätoista minuutissa, jonka jälkeen laski tempoa ja kierrätti pelaajia.
- Tultiin hyvin latautuneena ja levänneenä. Tehtiin tarvittavat maalit ja sitten pudotettiin karvausta, kierrätettiin pelaajia ja säästeltiin energiaa, hän kertasi päävalmentaja Karo Kuussaari turnauksessa tutuksi tulleet sanat.
- Olen todella ylpeä joukkueesta, sillä alun maalit tulivat juuri kuten on suunniteltu, harjoiteltu ja tutkittu Puolan otteluvideoiden perusteella. Lisäksi onnistumisia tuli leveällä rintamalla ja peli oli muutenkin rentoa ja helponnäköistä.

Maalihana aukesi jo toisella minuutilla, kun Tiia Ukkonen napautti reboundin sisään. Seuraavassa vaihdossa helähti taas. Anu Peltokankaan syötöstä viimesitelyssä onnistui Eliisa Alanko. Puola antoi tilaa ja aikaa Suomen pelaajille rakentaa kuvioitaan. Palloa pelattiin paljon keskustan kautta laitoihin ja maalin taakse. Tällaisesta syntyi 3-0-osuma. Katri Luomaniemi tarjoili ovelasti etutolpalle, josta Ella Alanko viimeisteli helposti. Jatkossa Suomi osui niin ali- kuin ylivoimilla ja erä merkittiin lopulta Suomelle 7-1.
Toiseen erään penkiltä mukaan otettu ketju Minna Korhonen - Eija Pasanen - Hanna-Mari Uimonen onnistui kahdesti maalinteossa. Yhdeksäs maali syntyi Kujalan siskosten yhteistyönä. Maali Karoliinalle, syöttö Elinalle. Kolmannen erän pelailu päättyi Suomelle 2-1.
Kuvaavaa ottelulle oli että Liisa Kokkoselle merkittiin vain neljä torjuntaa koko ottelussa. Puola puolestaan vaihtoi maalivahtia kahdesti, kun viimeiseen erään paluun teki pelin aloittanut Mariola Szarmach. Suomi saa välierässä vastaansa todennäköisimmin Tshekin, joka pelaa vielä oman puolivälieränsä Tanskaa vastaan klo 20:30 alkaen.
- Voitimme Tshekin Helsingin EFT-turnauksessa täpärästi 3-1. Maa on ottanut ison harppauksen eteenpäin niin naisten kuin miesten puolella ja pelaa hyvin nykyaikaista salibandya, mutta jos pelaamme samalla tasolla kuin tänään ensimmäiset viisitoista minuuttia, niin olemme vahvoilla, päävalmentaja arvioi.
- Jos tähän asti olemme menneet hyökkäyksen ehdoilla, niin seuraavaksi testataan puolustuksen pitävyyttä. Samanlaisia nukahduksia kuin mistä Puola teki tänään maalinsa, ei voi jatkossa enää tulla, Kuussaari päättää.
Suomen välierä tulee lauantaina klo 20.10 suorana YLE Urheilun internetissä ja jälkilähetys TV2:ssa alkaa klo 22.45.

Naisten salibandyn MM-kisat St. Gallen, Sveitsi
9.12. MM-puolivälierä: Suomi - Puola 13-2 (7-1, 4-0, 2-1)
1. erä: 1.33 Tiia Ukkonen (Kristiina Kauppila) 1-0, 2.47 Eliisa Alanko (Laura Mertsalmi) 2-0, 6.57 Ella Alanko (Katri Luomaniemi) 3-0, 9.12 Anne Suomalainen 4-0 yv, 10.17 Ukkonen, (Saarinen) 5-0 av, 13.22 Jenni Timonen (Saarinen) 6-0, 15.26 Luomaniemi (Anu Peltokangas) 7-0, 17.44 Adrianna Kwiecinska (Natalia Legowska) 7-1.
2. erä: 21.07 Minna Korhonen (Hanna-Mari Uimonen) 8-1, 26.00 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 9-1, 32.55 10-1 oma maali, 39.49 Korhonen (Peltokangas) 11-1.
3. erä: 44.40 12-1 Eliisa Alanko (Sanna Roisko) yv, 49.19 Ukkonen (Karoliina Kujala) 13-1, 54.52 Hanna Samson (Legowska) 13-2.
Suomen parhaana palkittiin Sanna Roisko.
Erotuomarit: Bjorn Aksel Henriksen ja Jan Magnar Ingebrigtsli, Norja.
Torjunnat: Liisa Kokkonen, Suomi: 1+2+1=4, Mariola Szarmach, Puola: