Jason Lamy Chappuis 1. Seefeldin lumituiskussa

FIS yhdistetyn maailmancup jatkui lauantaina 17. joulukuuta Itävallan Seefeldissä gundersen-kilpailulla. Sankka lumisade kiusasi kilpailua ja koitui Suomen ykkösmiehen Janne Ryynäsen harmiksi kisassa. Maailmancupin johtaja, Ranskan Jason Lamy Chappuis, oli lauantain ykkönen.Suomalaisten suoritukset lauantain mäkiosuudella Seefeldin HS 109-mäessä jäivät hieman toivotusta takatuulen kiusatessa sankassa lumisateessa. Myönteistä lauantaipäivässä oli Mikke Leinosen ja Eetu Vähäsöyringin selätettyä karsinta-peikon, molemmat selvittivät paikan karsinnasta hyvin lauantain ja sunnuntain kilpailuihin. Sakea lumisade aiheutti omat haasteensa mäessä ja varakisassa mainiosti 99,5 metriä hypännyt Janne Ryynänen ei saanut samanlaista suoritusta varsinaiseen kilpailuun kun keulalle satanut lumi haittasi ponnistusta hyppyripöydällä. Hypylle mittaa 96 metriä, sijoitus 17. Leinosen hyppy kantoi 93 metriä(33.) ja Vähäsöyringin 94 metriä(36.). Mäkiosuuden voittoon hyppäsi Saksan Tino Edelmann upealla 106,5 metrin hypyllä. Mäkiosuuden parhaat metrit, 107,5, venytti Norjan Haavard Klementsen, mutta tuulikertoimien vähennykset jättivät hänet tiukasti Edelmannin jälkeen.Hiihto-osuudella nähtiin jälleen vahvojen hiihtäjien nousu kärkeen. Keli oli raskas lumisateen jatkuessa. Edelmann ajettiin kiinni ja hänen lopulliseksi kohtalokseen sattui vielä kaatuminen, sijoitus lopulta 14. Maailmancupia johtava Ranskan Jason Lamy Chappuis nousi kilpailun voittajaksi ainoastaan sekuntin erolla toiseksi tulleeseen Japanin Akito Watabeen. Kovimman hiihtoajan teki Italian Alessandro Pittin ja nousi kilpailun kolmanneksi 3,5 sekuntin erolla kärkeen. Suomen Janne Ryynänen starttasi ladulle minuutti ja 32 sekuntia Edelmannin jälkeen. Ryynänen pystyi hiihtämään alkukilometrit samaa tahtia kuin Lamy Chappuis, mutta viimeinen tahto taistelusta ladulla puuttui pieleen menneen mäkiosuuden vuoksi.Suomen yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen oli harmissaan Ryynäsen kohtalosta mäessä.
- Harmittaa Jannen kisan kaatuminen mäkiosuuteen. Hän on hypännyt täällä koko ajan kärkiryhmässä. Järjestäjät ovat tehneet valtavan työn, että kilpailu pystyttiin ylipäätänsä hyppäämään, mutta puhallinmiehiltä jäi kyllä harmittavasti lunta keulalle ennen Jannen hyppyvuoroa. Juuri kun Jannen piti potkaista, hän meinasi mennä nenälleen. Ihmeen kaupalla sai hypyn lentämään 96 metriin, kertasi Savolainen kisatilannetta.
- Tämä kisa pitää nyt nollata. Jannella on kaikki mahdollisuudet, kun saa normisuorituksen mäessä. Kärkiryhmässä pitää päästä ladulle. On todella kovaa lähteä tuolta takaa, Savolainen totesi.