Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommi Pullin tie nousi pystyyn EM-luisteluissa

 

Tommi Pullin tie nousi pystyyn EM-luisteluissa


Tommi Pullin 5000 metrin luistelu ei sujunut tavoitteiden mukaisella tavalla ja hänen tiensä yleisluistelijoiden EM-kilpailuissa nousi pystyyn. Hän oli kahden matkan jälkeen 25:s ja vain 24 parasta kelpuutettiin sunnuntain 1500 metrille.

Pulli aloitti rohkeasti ja oli hyvässä vauhdissa, mutta vauhti hyytyi puolessa välissä ja kolme viimeistä kierrosta olivat taistelua maaliin pääsystä. Hänen aikansa oli 7.24,50. Avausmatkan hyvä 500 metrin luistelu ei riittänyt paikkaamaan kestävyysmatkan pisteeroa niin, että pisteet olisivat riittäneet jatkoon.

- Jatkopaikka oli harmittavan lähellä. Se ei vielä onnistunut, mutta näistä otetaan opiksi. Ja jokainen tällainen luistelu tuo lisää kovuutta, jota kokeneilla luistelijoilla on. Tuuli vei Tommin voimia ja tosiaankin viimeiset kierrokset olivat taistelua. Mutta nyt otetaan tähtäimeksi maaliskuussa luisteltavat nuorten MM:t, kertoi Tommi Pullin valmentaja Pirjo Lehtinen.

5000 metrin ylivoimaisesti nopein oli hollantilainen Sven Kramer, joka luisteli ajan 6.31,82 ja osoitti olevansa hyvässä kunnossa. Toiseksi parhaan ajan luisteli hänen maanmiehensä Jan Blokhuijsen (6.36,49). Blokhuijsen on kuitenkin vielä johdossa kahden lajin jälkeen ennen Krameria. Kolmantena on Ranskan Alexis Contin ja neljäntenä Norjan Håvard Bøkko.

Naisten Euroopan mestaruudessa on vahvimmin kiinni ennakkosuosikki tsekki Martina Sábliková. Kun naisilla on jäljellä enää sunnuntaina luisteltava 5000 metriä, on toisena hollantilainen Ireen Wüst.

Suomen Luisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle