Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sábliková ja Kramer luistelivat Euroopan mestareiksi

 

Sábliková ja Kramer luistelivat Euroopan mestareiksi


Yleisluistelijoiden Euroopan mestaruuskilpailujen ennakkosuosikit eivät pettäneet. Miesten ykköseksi luisteli pitkältä tauolta palannut 25-vuotias hollantilainen Sven Kramer ja naisten mestariksi tsekki 24-vuotias Martina Sábliková.

Miesten kilpailun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöslajin 10000 metrin viimeisessä parissa, jossa olivat vastakkain kilpailun johdossa ollut hollantilainen Jan Blokhuijsen ja hänen maanmiehensä Sven Kramer. Kilpailu eteni 6000 metriin asti hyvin tasaisesti Kramerin kontrolloimana. Sen jälkeen Kramer lisäsi vauhtia ja Blokhuijsen taipui. Kramer luisteli ajan 13.45,05 ja Blokhuijsen jäi hänelle reilun seitsemän sekuntia. Näin Kramer otti jo viidennen Euroopan mestaruutensa. Hopea meni Blokhuijsenin ottamana Hollantiin. Pronssille luisteli norjalainen Håvard Bøkko.
 
Ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa luistellut Suomen 19-vuotias Tommi Pulli oli 25:s. Hän karsiutui päätöspäivän matkoilta. Pulli oli avausmatkalla 500 merillä neljäs.

Naisten mestaruus oli käytännössä ratkennut jo ennen päätösmatkaa. Martina Sábliková varmisti mestaruutensa 5000 metrillä voittamalla 12 sekunnilla toiseksi tulleen saksalaisen Claudia Pechsteinin. Mestaruus oli Sáblikoválle jo neljäs, joista hän on voittanut kolme viimeisintä peräkkäisinä vuosina. EM-hopea meni Pechsteinille ja pronssi hollantilaiselle Ireen Wüstille.

Kilpailut käytiin Budapestissa ulkojäällä. Kilpailuja suosi hyvä sää. Perjantaina ja lauantaina kilpailijoita kiusasi tuuli, mutta ennustettua sadetta ei tullut.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle