Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Veikkasen kausi alkaa Australiasta viikonloppuna

 

Jussi Veikkasen kausi alkaa Australiasta viikonloppuna


Ammattilaisten pitkä, noin 10 kuukautta kestävä maantiepyöräilyn kilpailukausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Australiassa. Australialaiset ajoivat jo viime viikonloppuna omat maantiemestaruuskilpailunsa ja nyt on vuorossa Santos Tour Down Under ­etappikilpailu. Kilpailu on Pro Team ­ajajien ranking ­kilpailu ja siinä ovat mukana kaikki Pro Teamit.

Australiassa on mukana myös Jussi Veikkanen, joka on alkavalla kaudella ainoa korkeimmalla ammattilaistasolla ajava suomalaispyöräilijä. Kjell Carlström ei löytänyt itselleen tallipaikkaa ja hän on sivussa ammattilaispyöräilystä. Veikkasen sopimus päättyi Omega Pharma ­ Lotto tallissa tallien uudelleen organisoinnin yhteydessä. Mutta hän löysi tutun tallin, ranskalaisen FDJ ­ Big Matin, jossa hän aloitti ammattilaisuransa vuonna 2005 ja josta hän siirtyi 2011 alusta Omega Pharma ­ Lottoon Belgiaan.

Sunnuntaina 51 kilometrin Down Under Classicilla käynnistyvät kilpailut jatkuvat tulevan viikon tiistaina kuuden etapin Santos Tour Down Under ­kilpailulla. Se on nostanut tasoaan ja on hyvin arvostettu kilpailu. Etenkin isäntämaan pyöräilijät haluavat olla hyvin esillä ja yritys on sen mukaista.

Jussi Veikkaselle kilpailu on tuttu. Hän ajoi sen vuonna 2009, jolloin hän oli kokonaiskilpailussa erinomaisesti yhdeksäs. Nyt hänellä on erilaiset tavoitteet.

- Minä lähden hakemaan Australiaan kilpailutuntumaa ja auttamaan kirimiestämme Yauheni Hutarovichia ja mäkimiestämme Jérémy Royta. Siinä on minun osalta matkan tärkein sisältö. Olen noin kuukauden myöhässä harjoittelussa ja nyt on tärkeä saada kilpailukilometrejä. Niistä on hyötyä, kun Euroopan kausi alkaa, kertoi Jussi Veikkanen.

- Tour Down Under tulee olemaan mielenkiintoinen kilpailu. Tänä vuonna kokonaiskilpailua ajatellen toiseksi viimeinen etappi tulee olemaan ratkaiseva. Se päättyy melko kovaan nousuun Willunga Hillin päälle. Siinä yritämme auttaa meidän Jeremyä. Toisaalta kisassa on muutama kirimiesten etappi ja silloin autettavana on meidän ²Huta,², joten töitä on tiedossa, jatkoi Veikkanen.

Etapit
Santos Tour Down Under, Adelaide, Australia (World Tour)
Su 15.1.2012 Down Under Classic 51 km (ei lasketa mukaan etappiajoon)
Etappi 1 ti 17.1.2012 Prospect - Clare 149 km
Etappi 2 ke 18.1.2012 Lobethal - Stirling 148 km
Etappi 3 to 19.1.2012 Unley - Victor Harbour 134,5 km
Etappi 4 pe 20.1.2012 Norwood - Tanunda 130 km
Etappi 5 la 21.1.2012 McLaren Vale - Old Willunga Hill 151,5 km
Etappi 6 su 22.1.2012  Adelaide City Council Street Circuit 90 km

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle