Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mika Poutala taipui taistellen MM-neloseksi Calgaryssa

 

Mika Poutala taipui taistellen MM-neloseksi Calgaryssa


Mika Poutalan hyvä taistelu mitalista Calgaryssa sprinttereiden MM-kilpailussa ei aivan onnistunut. Hän oli kolmantena ennen päätöslajia 1000 metriä. Hän luisteli jo väsynein jaloin hyvän ajan 1.08,34, mutta se ei riittänyt. Hollantilainen Stefan Groothuis nousi Poutalan takaa viidenneltä sijalta hurjalla 1.06,96 ajallaan kokonaiskilpailun voittajaksi ennen korealaisia Kyou-Hyuk Leeta ja Tae-Bum Mota. Korealaiset pystyivät luistelemaan samassa parissa saman ajan 1.07,99 ja Poutala putosi mitaleilta.

Maailmanmestaruuden ottanut Groothuis keräsi uusiksi maailmanennätyspisteiksi 136,810, joilla kaatui entinen Jeremy Wotherespoon nimissä vuodelta 2003 ollut ennätys. Myös hopeamitalisti Leen sekä pronssimitalisti Mon pisteet alittivat vanhan ennätyksen. Mika Poutalan pisteet 137,270 sivuavat edellisenä viikonloppuna Pekka Koskelan tekemiä SE-pisteitä.

Myös naisten maailmanmestaruudesta nähtiin tiukka kilpailu. Viimeisen lajin viimeisessä parissa olivat vastakkain kiinalainen 500 metrin maailmanennätysnainen Jing Yu ja lauantaina maailmanennätyksen 1000 metrillä maailmanennätyksen luistellut kanadalainen Christine Nesbitt. Nesbitt oli nopeampi huippuajalla 1.12,94. Mutta se ei riittänyt, sillä Yu luisteli ajan 1.13,47. Tällä ajalla kiinalainen otti itselleen maailmanmestaruuden vain kahden sadasosan erolla Nesbittiin. MM-pronssi meni kiinalaiselle Hong Zhangille. Jing Yu teki samalla uuden yhteispisteiden maailmanennätyksen. Uudet lukemat ovat 148,610.

- Tämä oli ehdottomasti kauden parasta ja parasta mihin minä nyt pystyin. Ei pidä mitään jossitella, mutta pari horjahdusta lauantaina olisi saanut jäädä pois. Tämän päivän tonnikin oli sellainen, että parempaan en pystynyt. Kaiken kaikkiaan oli kiva kisata ja kun vastassa ovat olleet viimeisen viisi vuotta samat tutut kaverit, niin mieli on hyvä, vaikka mitali jäikin harmittavasti saamatta, kertoi Mika Poutala.

- Vaikka mitali jäi tulematta, niin mielestäni tämä ja koko Pohjois-Amerikan turnee on ollut tuloksiltaan huikea. Olemme nyt hyvällä perustasolla ja sillä olemme maailman kärjen joukossa. Täällä oli kova taso, mutta myös olosuhteet tekivät tästä viikonlopusta upean kilpailun. Mikan valmentajille Toivo Kihlangille ja Janne Hänniselle on annettava myös reilu tunnustus Mikan tämänhetkisestä huippukunnosta. Tästä mennään nyt vain eteenpäin mitaleita tavoitellen, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Koskela.

Suomen Luisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle