Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Akito Watabelle ensimmäinen voitto yhdistetyn MC:ssa

 

Akito Watabelle ensimmäinen voitto yhdistetyn MC:ssa


Yhdistetyn maailmancupin triplaviikonloppu Val di Fiemmessä(ITA) päättyi sunnuntaina gundersen-kilpailuun. HS 134-mäessä Japanin Akito Watabe hyppäsi upeasti 133,5 metriä, eikä häntä saatu kiinni uusilla MM 2013-kisoihin tehdyillä rankoilla laduilla kiinni. Watabelle voitto on ensimmäinen maailmancupissa.

Suomen joukkueesta Janne Ryynänen onnistui mäkiosuudella parhaiten. Kilpailuhypyn pituus 124 metriä, jolla Ryynänen oli 10. Ryynänen starttasi ladulle minuutti neljä sekuntia Wataben jälkeen. Jim Härtull oli mäkiosuuden 35. 116 metriä kantaneella hypyllä ja Mikke Leinonen 41. 112,5 metrin hypyllä.

Gundersen-kilpailun 10 kilometrin hiihtomatka päättyi Ryynäseltä keskeytykseen. Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen totesi, ettei Ryynäsellä ollut muita vaihtoehtoja.
- Jannella oli niin huonot tuntemukset, että piti keskeyttää. Nyt on tärkeää tutkia tilanne, käyrä on ollut laskeva, eikä Jannen tilanne selity harjoittelusta. Almatyn maailmancupiin lähtö peruuntuu tämän myötä. Jatkosuunnitelmat tehdään kun tutkimukset on tehty, totesi Savolainen.

Jim Härtull jatkoi sunnuntaina hyviä hiihtoesityksiään.
- Päivän ilonaihe oli jälleen Jimin eteneminen pikkusuksella. Hyvä ja vahva hiihto taas kerran. Mäessä ei onnistunut tekemään parastaan, mutta paransi tasoaan koekierroksesta kuitenkin kilpailuun merkittävästi, Savolainen kiitteli Härtullin suoristusta.

Mikke Leinoselle kilpailut toivat tärkeitä kovia startteja ennen nuorten MM-kilpailuja.
- Mikellä hyppääminen on täällä ollut tosi vaikeaa. Ylämäen laskuasennon kanssa on ollut vaikeaa loivassa vauhtimäessä. Miken hiihto tänä päivänä siitä paikasta oli hyvää. Arvokas ja tärkeä startti ennen nuorten MM-kisoja, Savolainen arvioi kisan jälkeen.

Tuloskooste
FIS yhdistetyn maailmancup 2011-12
5.2.2012 Val di Fiemme ITA, HS 134/10,0km
1. Akito Watabe JPN 28.27,8
2. Mikko Kokslien NOR +3,0
3. Bill Demong USA +3,9
28. Jim Härtull +1.44,0
44. Mikke Leinonen +3.04,2
Janne Ryynänen keskeytti.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle