Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo ajaa kärjen vauhtia Moto3-luokassa

 

Niklas Ajo ajaa kärjen vauhtia Moto3-luokassa


Niklas Ajo on oppinut nopeasti MotoGP-sarjan uuden Moto3-luokan tavoille. KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva 17-vuotias Ajo liikkui lupaavasti kärjen välittömässä tuntumassa perjantaina Valencian radalla Espanjassa päättyneellä kauden ensimmäisellä virallisella testijaksolla.
Ajo ylsi kuudennelle sijalle kolmen testipäivän yhdistetyllä tuloslistalla. Ero kärkeen oli viisi ja kakkossijaan kolme kymmenystä.
- Ei tässä ole silti vielä varaa tuuletella, sillä olemme vasta siksi alussa. Tärkeintä on tehdä työt jatkossakin hyvin. Eipä silti, olenhan minä tyytyväinen siihen, miten nämä testit sujuivat. Kokonaisuus oli hyvä, eikä pyörän ja sen tekniikan kanssa ilmennyt suurempia ongelmia. Pyörä istuu hyvin käteen, kertoi Ajo.

”Kova aika!”

Terrell Thienin johtaman saksalaistiimi TT Motion Events Racingin riveissä toiseen täysipainoiseen MM-kauteensa lähtevä Ajo viimeisteli perjantaina ajan 1.41,4, eli täsmälleen samat lukemat, jotka riittivät torstaina toiseen sijaan. Valkeakoskelainen oli avauspäivänä puolestaan neljäs ajalla 1.42,7.
- Rehellisesti sanottuna en todellakaan uskonut, että pystyisin tuollaiseen kierrosaikaan jo tässä vaiheessa. Se on puolitoista sekuntia kovempi aika, mitä olen ajanut täällä 125-kuutioisten luokan pyörällä. KTM:n Moto3-luokan pyörän suoritustaso on jo nyt kohdallaan ja sama pätee myös kuljettajan itseluottamukseen, vahvisti Ajo.
Ajon päätöspäivä ei tosin sujunut Valenciassa aivan suunnitelmien mukaan. Urakka jäi 32 kierroksen mittaiseksi kaatumisen vuoksi.
- Ei mitään, unohdetaan se ja suunnataan katseet luottavaisesti eteenpäin.

Testit jatkuvat Jerezissä

Seuraavat testit odottavat vuoroaan jo tulevalla viikolla, jolloin valmistautuminen huhtikuussa Qatarissa käynnistyvään MM-kauteen jatkuu kuljettajien hyvin tuntemalla andalusialaisradalla.
Jerezin rataa kierretään kolme päivää torstaista alkaen.
- Jään Valenciaan laittamaan mekaanikkojen kanssa pyörää valmiiksi Jereziin. Lähipäivät tarjoavat aikaa myös tutkia tarkemmin testeistä kerättyä dataa.
- Toivotaan nyt, että Jerezissä olisi ensi viikolla vähän lämpimämpää, mitä nämä kolme päivää olivat täällä Valenciassa. Pito ei ollut perjantaina Valencian radalla niin hyvä, kuin kahtena ensimmäisenä testipäivänä, tuumi Ajo.

Valencia, Espanja:
Moto3-luokan 3. testipäivä. Epävirallisia tuloksia:
1. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo 1.40,9
2. Maveric Vinales Espanja, Avintia Racing (Honda) 1.41,1
3. Alberto Moncayo Espanja, Aspar Team (Kalex KTM) 1.41,2
4. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo 1.41,2
5. Luis Salom Espanja, RW Racing (Kalex KTM) 1.41,2
6. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing (KTM) 1.41,4
7. Hector Faubel Espanja, Aspar Team (Kalex KTM)1.41,6
8. Miguel Oliveira Portugali, Monlau Competicion (Honda) 1.41,8
9. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia- SIC-Ajo (KTM)1.42,0
10. Brad Binder Etelä-Afrikka, RW Racing GP (Kalex KTM)1.42,0
13. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo 1.43,1

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot