Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkäräinen nousi 20:nneksi

 

Mäkäräinen nousi 20:nneksi


Kaisa Mäkäräinen nousi 20:nneksi takaa-ajossa ampumahiihdon MM-kilpailuissa Ruhpoldingissa. Vielä komeampikin nousu oli tarjolla, mutta viimeiseltä pystypaikalta Mäkäräinen joutui kolmelle sakkokierrokselle, kun hän sitä ennen oli selvinnyt yhdellä ohilaukauksella. Kilpailun voitti Valko-Venäjän Darja Domratsheva, jolle Mäkäräinen hävisi 3.25,9.

”Olin ihan satavarma jokaisen laukauksen kohdalla, että se on keskellä ja kaatuu. Olin kyllä tosi ihmeissäni siitä, että miksi taulut eivät rupea kaatumaan. Ammunta tuntui hyvälle ja oli koko kisan ajan sellaista itsevarmaa omaa tekemistä. Tosi hämmästellen katsoin tulosta itsekin siinä ammunnan aikana, että mitä tapahtuu. Yleensä tuollaiset virheet ovat sitä, että laukaus on pikkaisen myöhässä, mutta en ole vielä ehtinyt jutella, mistä ne ovat menneet ohi. Yleensä tuollaisessa kaikki ovat samanlaisia virheitä, nyt joka laukaus tuntui samalle ja tuntui hyvälle. Tämä nyt vaan on tällaista. Tosi harmi, koska siinä tarjottiin kuitenkin puhtaalla ammunnalla varmaan kymppisakkisijoja, mikä tuosta lähtöasetelmasta olisi ollut tosi hyvä”, Mäkäräinen sanoi.

Hän myönsi olleensa ”tosi rikki” koko illan lauantaina, mutta sai omasta mielestäänkin kasattua itsensä hyvin sunnuntain kilpailuun.

”Tänään oli ihan kiva kisata. Rentoa ja sellaista omaa tekemistä. Muuten kisa olikin tosi hyvä ilman sitä viimeisen paikan hässäkkää. Ei tiennyt itkisikö vai nauraisiko, vähän kummallinen fiilis jäi”, Mäkäräinen naurahti.

Makuuammunnan puhtaasti selvittänyt mutta pystystä 2+1 sakkoa ampunut Mari Laukkanen sijoittui 25:nneksi.

”Paljon parannettavaa on. Suurin asia, mihin olen pettynyt, on se, että ensimmäisellä pystyllä meinasin vähän ruveta varmistelemaan, ja se kostautui sitten kahtena ensimmäisenä ohilaukauksena. Parannettavaa jäi, mutta siihen nähden, että yleensä hyvän pikakilpailun jälkeen takaa-ajo on ollut ihan katastrofi, mutta nyt ei tarvitse pipo silmillä kävellä pois täältä”, Laukkanen sanoi.

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on maanantaina välipäivä. Tiistaina ohjelmassa on miesten 20 kilometrin kilpailu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKaisa Mäkäräinen

Tiedot