Jussi Veikkanen aloitti lupaavasti Baskimaan ympäriajon

Jussi Veikkasen kevään kilpailuohjelma kohti toukokuun Italian ympäriajoa jatkuu Espanjassa Baskimaan etappiajolla. Kuuden päivän kilpailun avauksena ajettiin 153 kilometrin etappi. Etapin alkuvaiheessa kärkeen lähti espanjalainen David De La Fuente (Caja Rural) ja italialainen Davide Mucelli (Utensilnord Named) ja he saivat parhaimmillaan viiden minuutin etumatkan pääjoukkoon. Kaksikko ajettiin kuitenkin kiinni vajaa 20 kilometriä ennen maalia ja kilpailu alkoi uudelleen.

Kun matkaa oli maaliin noin 12 kilometriä, pääjoukon kärkiosassa tapahtui kolari, jonka taakse moni ajaja jäi. Viimeinen 10 kilometriä oli kovaa irtiottoyritystä, mutta loppujen lopuksi loppukirissä oli mukana noin 100 ajajaa. Kirin nopein oli espanjalainen Jose Joaquin Rojas ennen hollantilaista Wout Poelsia ja saksalaista Fabian Wegmannia.

Kirin viidenneksi sijoittui Jussi Veikkasen Arthur Vichot, jonka Veikkanen toi hyvin loppukiriin. Nuoren ranskalaisen voimat eivät kuitenkaan riittäneet voittoon. Veikkanen tuli maaliin sijalla 51 samalla ajalla kuin voittaja.

- Itselläni jalat olivat tänään vähän jumissa, mutta loppua kohti ajo parani ja sain autettua Vichotia loppukirissä. Häneltä ihan hyvä sijoitus, tuumi Jussi Veikkanen.

Seuraavaksi ajetaan 165,7 kilometrin etappi. Etapilla on viisi kolmoskategorian ja yksi kakkoskategorian nousua.