Taistelu Baskimaan ympäriajon voitosta jatkuu viimeiselle etapille

Baskimaan ympäriajon toiseksi viimeiselle ja kilpailun pisimmälle 183 kilometrin etapille johdossa lähtenyt espanjalainen Joaquim Rodriguez ja hänen Katusha ­joukkue oli jälleen vahva. Sateisessa säässä ajettu raskas etappi päättyi Rodriguezin voittoon. Kun hänen joukkueensa oli vetänyt irtiotot kiinni, espanjalainen hyökkäsi viimeisessä nousussa ja sai kantaansa kilpailun kakkosen Samuel Sanchezin. Sanchez otti riskejä viimeisessä sateen liukastamassa alamäessä, mutta ei saanut pudotettua Rodriguezia. Rodriguez oli vahvempi lopussa, mutta molemmat tulivat samalla ajalla maaliin. Miehillä on yhdeksän sekunnin ero ennen viimeisenä etappina ajettavaa 18,9 kilometrin aika-ajoa.

Jussi Veikkanen oli menettänyt mahdollisuuden hyvään kokonaissijoituksen jo aikaisemmin. Myöskään kukaan hänen joukkueestaan ei ole ollut taistelemassa kärkisijoista. Veikkanen ajoi etapin maaliin sijalla 70 tullen maaliin pienessä ryhmässä, joka oli 12 minuuttia voittajaa jäljessä. Veikkanen on kokonaistilanteessa 86:s.

Kilpailu päättyy 18,9 kilometrin aika-ajoon, joka voi muuttaa vielä kokonaistilannetta paljonkin. Aika-ajon maailmanmestari saksalainen Tony Martin on vain 56 sekunnin päässä kilpailun voitosta.