Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rouhiaisen suunnitelmat uusiksi

 

Rouhiaisen suunnitelmat uusiksi


Motocrossin MM-sarja käynnistyi viime viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa. MX3-luokassa heinolalainen Riku Rouhiainen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, ja edessä oli pohdinnan paikka.

Maaliskuun alussa Belgiaan harjoitteluleirille suunnannut Rouhiainen kohtasi epäonnea loppuviimeistelyssä. Viikko ennen Valkenswaardin kilpailua hän kaatui harjoituksissa, ja loukkasi rannettaan.

- Hypyn jälkeisessä mutkassa linja ajautui hitusen leveäksi, ja lensin radan vieressä oleviin verkkoaitoihin, kertasi Rouhiainen tapahtunutta.

Tapahtuneessa ei ollut sinänsä mitään erikoista, sillä motocrossissa kaatumiset kuuluvat lajin luonteeseen. Rouhiainen kävi lääkärin vastaanotolla onnettomuutta seuranneena päivänä, kun ranne rupesi turpoamaan. Röntgen-tutkimuksissa ilmeni, ettei luita ollut kuitenkaan rikki.

- Ennen Valkenswaardin kilpailua tuntui, ettei ranteen kipeytyminen vaikuta ajamiseen.  Kilpailun harjoituksissa kun yritys kasvoi, niin samalla myös kivut kasvoivat, Riku luonnehti.

Lopulta Rouhiainen karsiutui Valkenswaardin MX3-luokan kilpailuista. Nyt asiaa miettineenä hän myöntää, että ehkä parempi niin. Vamma olisi voinut äityä ajosta vielä pahemmaksi.

- Harmistus on suuri, mutta tässä lajissa on riskit aina olemassa.

MX3-luokan MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan seuraavana viikonloppuna Ranskassa. Rouhiainen suuntaa kuitenkin keskiviikkona lautalla takaisin Suomeen, jossa on tarkoitus levätä.

- Ei kannattanut lähteä Ranskaan kokeilemaan kestäisikö ranne ajamista. Levolla ranteen pitäisi parantua, Yamaha-pilotti kertoi.

Seuraavana Rouhiaisen kilpailukalenterissa on kansallinen MX-kilpailu Laitilassa 21.-22.4.

- Sinne on tavoite päästä ajamaan, Riku päätti.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle