Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelisen taistelu Espanjan rataherruudesta alkaa

 

Mikko Eskelisen taistelu Espanjan rataherruudesta alkaa


Suomenmestari tähtää kärkeen ja karkuun

Kaksi aikaisempaa kilpailukautta rata-autoilun GT3-autojen Euroopan mestaruussarjassa tahkonut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, starttaa uuteen haasteeseen nyt viikonloppuna Portugalin Algarven lomamaisemissa ajettavassa Espanjan mestaruussarjan avauksessa.

Portugalilaisen Team Nova Driverin Audi R8 LMS GT3 autolla kilpaileva rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari tähtää kolminkertaisen Portugalin ratamestari Cecar Campanicon kanssa himottuun iberian niemimaan mestaruuskannuun.

Huolellisesti kilpailukauteen valmistautunut ja jo neljä kilpailuviikonloppua niin FIA GT3 EM-sarjassa kuin Portugalin mestaruussarjassa ajanut portugalilaistiimi on vahvassa iskussa kun Campanico mm. voitti viime sunnuntaina Belgian Zolderissa ajetun EM-osakilpailun. Eskelinen on odottanut nyt alkavaa kilpailuviikonloppua kuin kuuta nousevaa.

- Tiedättehän sen tunteen kun karkki annetaan lapselle, kiteyttää Suomenmestari tuntemuksiaan ja jatkaa, - Todella toiveikkaana, mutta silti realistisena tulen tätä uutta haastetta ottamaan sarvista. Auto on todistetusti nopea ja tiimin puolesta kaikki eväät ovat kärkitaistelun olemassa. Tuloksen tekeminen jää minun ja Campanicon harteille.

- Helpolla emme silti tule pääsemään, koska kilpailu ajetaan yhteislähtönä GT Open -autojen kanssa. Radalla tulee olemaan ruuhkaa kun 40 eri nopeuksista autokuntaa mittaa paremmuudestaan. Näin onnistuminen aika-ajoissa ja kärkitaisteluun ehtiminen heti ensimmäisessä mutkassa on äärimmäisen tärkeää, Eskelinen tietää.

Lisää suomalaisväriä kilpailuun tuo GT2-luokan autolla ajava Toni Vilander. Kilpailussa nähdään lukuisia moderneja ja huippuunsa viritettyjä urheiluautoja aina Eskelisen Audista Ferrareihin ja Lamborghineihin. Lisäksi kilpailevan tiimin uuden McLarenin vauhti on täysi arvoitus kaikille sarjan kilpailijoille.

Televisiointi Nelonen Pro kanavalla

Suomalaiset moottoriurheilun ystävät pääsevät saavat huikean mahdollisuuden päästä tutustumaan GT-autojen vauhdikkaaseen maailmaan kun jokaisesta kuudesta Espanjan ratasarjan osakilpailusta televisioidaan kilpailukooste Nelonen Pro -televisiokanavalla. Noin kaksi viikkoa jokaisen kilpailuviikonlopun jälkeen nähtävissä lähetyksissä seurataan tarkasti niin Eskelisen kuin myös muiden kilpailijoiden otteita Espanjan kuumassa ratasarjassa. Ensimmäisen osakilpailun tapahtumat nähdään valtakunnallisesti toukokuun toisena viikonloppua.

Rata-autoilun Espanjan mestaruussarjan kilpailukalenteri 2012:
- 28-29.04.2012 - Algarve (Portugali)
- 19-20.05.2012 - Jarama (Espanja)
- 16-17.06.2012 - Motorland (Espanja)
- 15-16.09.2012 - Valencia (Espanja)
- 13-14.10.2012 - Jerez (Espanja)
- 03-04.11.2012 - Barcelona (Espanja)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle