Suomen naiset taipuivat Ruotsille Karlstadissa

Suomen naisten salibandymaajoukkue sijoittui Ruotsin Karlstadissa pelatun EuroFloorball Tour -turnauksen kakkoseksi. Päätösottelussaan Suomi koki viikonlopun ensimmäisen tappionsa kun Ruotsi oli parempi maalein 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Suomi nappasi kuitenkin sarjataulukkoon ekstrapisteen voitettuaan ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskilpailun Eija Pasasen maalilla ja Liisa Kokkosen torjunnoilla.

Ruotsi vei päätöspelin avauserän Karolina Widarin päätettyä nopean syöttöketjun maaliin, mutta Suomi pysyi hyvin pelissä mukana. Toisen erän aluksi Karoliina Kujala kiskaisi vielä kakkospallosta tasoituksen, mutta sitten Ruotsi karkasi. Emäntien pallolliset ratkaisut maalipaikoissa olivat selvästi Suomea parempia, ja se näkyi pelin vanhetessa myös tulostaululla. Moa Tschöp napautti luukulta johtomaalin Suomen puolustajien sekoittaessa hetkeksi vartioitavansa, ja kolmas maali tuli vapaalyöntikuviosta Emelie Wibronin kiskaistua kaukaa pallon takayläkulmaan. Erän lopulla Suomi sai yrittää ylivoimalla mutta sai aikaan vain yhden kunnon laukauksen, ja erän loppuun Ruotsi rakensi pyörityksen, jonka Anna Wijk päätti 4-1-maaliin vain neljä sekuntia ennen summeria. Viimeisellä kympillä Johanna Holmbom livahti vielä Mia Karjalaisen vartioinnista jatkamaan Therese Karlssonin syötön verkkoon, ja Suomen yritys hakea hetki kavennusta ilman maalivahtia tuotti sekin takaiskun. Liisa Kokkonen ehti pallonmenetyksen jälkeen takaisin tolppien väliin, mutta hyökkäämään lähtenyt Suomen viisikko juoksi askeleen perässä Ruotsin nopeita syöttöjä ja ehti mukaan vasta kaivamaan verkosta Elin Tjärnströmin Kokkosen alta livauttaman pallon.

Rangaistuslaukauskisa oli vielä kolmen kierroksen jälkeen maaliton Liisa Kokkosen peitettyä kaikki Ruotsin yritykset. Suomen neljäs laukoja Eija Pasanen laukoi pallon maalivahdin käden kautta verkkoon, ja se riitti pisteeseen kun Ruotsin Karolina Widarin harhautus rystylle lipsahti sivuverkkoon.

Turnauksessa valittiin myös tähdistökentällinen, johon Suomen joukkueesta arvostettiin maalivahti Liisa Kokkonen ja keskushyökkääjä Elina Kujala

Salibandya, Karlstad, Ruotsi
Naisten EuroFloorball Tour -turnaus
Ruotsi - Suomi 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

1. erä: 5.13 Karolina Widar (Therese Karlsson) 1-0.
2. erä: 22.17 Karoliina Kujala 1-1, 26.16 Moa Tschöp (Emelie Lindström) 2-1, 29.26 Emelie Wibron (Widar) 3-1, 39.56 Anna Wijk (Lindström) 4-1.
3. erä: 51.37 Johanna Holmbom (Therese Karlsson) 5-1, 55.06 Elin Tjärnström (Wijk) 6-1.

Rangaistuslaukaukset: Juuli Hakkarainen Suomi (-) Victoria Wikstrom Ruotsi (-) Elina Kujala Suomi (-) Anna Wijk Ruotsi (-) Tiia Ukkonen Suomi (-)  Emelie Lindström Ruotsi (-) Eija Pasanen Suomi (+) Karolina Widar Ruotsi (-).