Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Uusiopari Hakala/Piippo Lahden mestarit

 

Uusiopari Hakala/Piippo Lahden mestarit


BMW Beach Volley Pro Tourin kolmas osakilpailu Lahdessa meni miesten sarjassa pitkälti käsikirjoituksen mukaan. Finaalissa kohtasivat turnauksen ykkössijoitetut Toni Vahela ja Timo Haavisto sekä kakkosrankatut Pekka Piippo ja Anssi Hakala. Hurjassa kunnossa koko turnauksen ajan olleet Pekka Piippo ja Anssi Hakala jatkoivat vakuuttavaa menoaan ja korjasivat osakilpailuvoiton selvästi suoraan 2-0 (21-18,21-14).

Lähtökohdat finaaliin olivat mielenkiintoiset. Toni Vahela ja Timo Haavisto eivät olleet tasan vuoteen hävinneet kertaakaan kotimaiselle parille ja ovat ranking-ykkösiä. Lahden turnauksessa hallitsevat Suomen mestarit laitettiin kuitenkin koville useampaan otteeseen. Tiukimpaa oli välierässä Marko Ovaskaa ja Lasse Maijalaa vastaan, joka päättyi vasta kolmannen erän jatkopalloilla Haaviston ja Vahelan eduksi.
Pari Anssi Hakala/Pekka Piippo puolestaan lähti turnaukseen tilanteesta etteivät miehet olleet koskaan pelanneet yhdessä aiemmin. Hakala on tämän kauden kiertänyt Pro Touria parinaan Pekka Seppänen, kun taas Piipon normaalipari on jo kaksi vuotta ollut Jyrki Nurminen. Hakala/Piippo parin yhteispeli kuitenkin lähti heti alusta asti raiteilleen ja miehet olivat koko turnauksen todella vakuuttavassa vireessä.

Ensimmäisessä erässä Piippo ja Hakala aloittivat hurjalla tahdilla ja repivät heti erän alkuun kuuden pisteen kaulan. Kolminkertaiset Suomen mestarit Haavisto/Vahela kuitenkin nousivat loistavalla pelillä rinnalle ja taistelemaan erävoitosta. Erän viimeisissä palloissa kuitenkin Hakala ja Piippo olivat ovelampia ja veivät erän kolme viimeistä pistettä sekä koko erän 21-18.

Toisessa erässä Hakala ja Piippo olivat jälleen alussa räväkämpiä ja hankkiutuivat parin pisteen johtoon. Ero kasvoi vielä erän edetessä tasaisesti ja lopulta erävoitto tuli selvästi 21-14.

- Turnausvoitto oli hieno juttu ja eilen vaikka vielä haettiin vähän omaa peliä, niin nyt tänään sunnuntaina kulki kyllä jo todella hyvin. Pekka oli aivan jäätävä tänään, Anssi Hakala intoili ottelun tauottua.
- Torjuntapeli ei ollut niin hyvää kuin välierässä, mutta muut osa-alueet sitten paranivat tässä pelissä, Piippo analysoi finaalia.

Finaalissa aseettomaksi jääneet Haavisto ja Vahela olivat pettyneitä omaan peliinsä.
- Ekassa erässä vielä taisteltiin hyvin ja noustiin tasoihin, mutta sitten tapahtui jotain ja ote herpaantui. Todella helppoja virheitä, eikä toiminut oikein mikään. Huomasi, että ajatus ei ollut nyt mukana pelissä, Toni Vahela harmitteli.
- Tänään oli vaikeaa, mutta ei tässä auta surkutella. Pitää treenata ja parantaa niitä osa-alueita, mitkä tänään pettivät, Timo Haavisto täydensi.

Kyseessä oli Pekka Piipon ensimmäinen turnausvoitto.

Miesten turnauksessa kolmanneksi ylsivät Jari ja Toni Tuominen, jotka kaatoivat pronssiottelussa Lasse Maijalan ja Marko Ovaskan suoraan kahdessa erässä.

Pro Tourin viimeinen osakilpailu ennen SM-finaaleita pelataan ensi viikonloppuna Helsingissä Hietaniemen rannassa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle