Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomaajoukkue aloitti EM-karsintaleirityksensä

 

Lentopallomaajoukkue aloitti EM-karsintaleirityksensä


Miesten lentopallomaajoukkue avaa EM-karsintaleirityksensä tällä viikolla. 17 pelaajan ryhmä tähtää teräkuntoon reilun kuukauden päästä pelattaviin kahteen EM-karsintaturnaukseen Kreikan Trikalassa ja Vantaalla.

Daniel Castellanin valmentaman joukkueen perusrungossa ovat tutut 14 pelaajaa. Lisäksi joukkueen mukana tämän ensimmäisen viikon harjoittelevat nuoret libero Lauri Kerminen, yleispelaaja Niklas Seppänen sekä jo Maailmanliigassa miestenkin maajoukkueessa esiintynyt Tommi Siirilä. Kolmikko jatkaa miesten leiriltä ensi viikoksi poikien maajoukkueleirille valmistautumaan ikäluokan EM-lopputurnaukseen, joka pelataan elo-syyskuun vaihteessa Puolassa ja Tanskassa.

Perusrungon muodostavat passarikaksikko Mikko Esko ja Eemi Tervaportti, hakkurikaksikko Mikko Oivanen ja Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu, liberot Jesse Mäntylä ja Tommi Roininen, keskitorjujat Konstantin Shumov, Matti Oivanen ja Jukka Lehtonen sekä yleispelaaja viisikko Antti Siltala, Matti Hietanen, Olli Kunnari, Jari Tuominen ja Jouni Palokangas.

Joukosta Kunnari ja Shumov eivät pelanneet kesän Maailmanliigassa, mutta palaavat nyt maajoukkueryhmään. Tommi Roininen oli mukana viimeksi edelliskesänä tovin Maailmanliigan ryhmässä pelaten yhden maaottelun.

Hollantiin ja Viroon maaotteluihin

Ensimmäisen viikon maajoukkue leireilee Lohjan Kisakallion urheiluopistolla ja siirtyy ensi viikosta lähtien Kuortaneen tuttuihin maisemiin. Puolentoista Kuortaneen harjoitusviikon jälkeen maajoukkue matkaa Hollantiin, jossa se kohtaa ennakkosuunnitelmien mukaan isäntämaan kolmessa maaottelussa 18.-20.8.

Hollannin leiriä seuraa neljän maan turnaus Tallinnassa 24.-26.8. Vastaansa Suomi saa siellä omiin EM-karsntoihinsa valmistautuvat Viron, Turkin ja Latvian.

28.8. joukkue palaa jälleen Kuortaneelle, josta se siirtyy kahdeksi viimeiseksi päiväksi (2.-3-9.) ennen Kreikan avausturnaukseen lähtöä Lohjan Kisakallioon.

Kreikan avausturnaus pelataan 7.-9. syyskuuta ja toinen turnaus Vantaalla 14.-16. syyskuuta.

Suomen lohkovastustajia ovat Kreikka, Romania ja Montenegro. Molemmissa turnauksissa joukkueet kohtaavat kertaalleen toisensa ja lohkon voittaja saavuttaa suoran paikan ensi syksynä Tanskassa sekä Puolassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Lisäksi lohkokakkonen selviää jatkokarsintoihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle