Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi saa Saksassa esimakua EM-karsintavastuksistaan

 

Suomi saa Saksassa esimakua EM-karsintavastuksistaan


Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi viimeistelee parhaillaan kuntoaan Saksassa ensi viikolla käynnistyviin EM-karsintoihin. Bambergissa pelattavan Supercup-turnauksen avausottelussa lauantaina Suomen taidot mittaa Saksa. Ottelu valmistaa Suomea ideaalisella tavalla EM-karsintoihin, sillä Saksa on ”kookas kuin Puola ja aggressiivinen kuin Belgia”.

Suomi on viime päivien aikana keskittynyt hyökkäyspeliinsä ja erityisesti pallottoman pelaajan liikkeen parantamiseen. Saksa haastaa Susijengin pelitavan omalla pelitavallaan, jossa se pyrkii aggressiivisesti syöttölinjoille ja siten saamaan vastustajan pois pelikonseptistaan.

Saksan kohtaaminen viimeistelyturnauksen alkajaisiksi tulee Suomen joukkueelle kuin tilauksesta.

- On erittäin hyvä, että kohtaamme juuri Saksan. Sillä on nuori joukkue, jossa riittää kokoa ja urheilullisuutta. Saksa on kuin yhdistelmä EM-karsintavastustajistamme Puolasta ja Belgiasta; kookas kuin Puola ja aggressiivinen kuin Belgia, arvioi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Pallo on saatava liikkeelle, joka vaatii paljon pallottomilta pelaajilta. Saksa on hyvä mittari tätä varten, koska sen pelityyli on nimenomaan estää vastustajan liike.

Saksa ja Suomi kohtasivat toisensa viime vuonna kahdesti saksalaisten valmistautuessa EM-kisoihin ja Suomen valmistautuessa EM-lisäkarsintoihin. Lopulta EM-koreille edennyt ja kisoissa mainiosti menestynyt Suomi voitti molemmat kohtaamiset. Ensin Saksa kaatui suljettujen ovien takana 62-65 ja seuraavana päivänä hagenilaisyleisön edessä 74-79.

Saksan revanssimielialan lisäksi oman lisämausteensa lauantain maaotteluun tuo se, että vaihtopenkkien päissä olevat Dettmann ja (Saksan päävalmentaja) Svetislav Pesic ovat hyviä ystäviä. Dettmann luotsasi Saksan maajoukkuetta vuosina 1997-2003 saavuttaen mm. MM-hopeaa. Pesic puolestaan valmensi ensi kerran Saksaa jo 1990-luvun alussa, jolloin se voitti kotikisoissaan sensaatiomaisesti EM-kultaa 1993. Jugoslavian maajoukkueen kanssa MM- ja EM-kultaa voittanut serbilegenda Pesic palasi Saksan päävalmentajaksi täksi kesäksi.

Suomi on Saksassa 14-miehisellä joukkueella. Turkissa viime viikolla maailmanlistan 20. sijalla majailevaa Irania kouluttaneeseen ryhmitelmään verrattuna Gerald Lee Junior on korvannut korin alla Antti Nikkilän, joka jäi Suomeen kuntouttamaan alaraajavammaansa. Lisäksi takamies Roope Ahonen ja laituri Carl Lindbom matkasivat Bambergiin.

Alaraajavammoista kärsinyt Lee ei ole vielä tänä kesänä pukenut Suomi-paitaan ylleen. Montenegron mestarijoukkue Buducnostin kanssa sopimuksen äskettäin tehneen Leen pääsyä tositoimiin odotetaan innolla.

- Toivottavasti ”Junnu” (Lee) pääsisi lauantaina pelaamaan. Olisi hienoa saada hänellekin muutama ottelu alle ennen karsintojen alkua. Päivän kunto ratkaisee, arvioi Dettmann EM-kisoissa Suomen toiseksi parhaana korintekijänä kentällä häärineen Leen tilannetta.

Bambergin Supercupissa lauantain toisessa ottelussa kohtaavat Turkki ja Puola. Lauantain voittajat ja häviäjät kohtaavat toisensa sunnuntaina.

Suomen EM-karsintaottelut lohkossa E käynnistyvät ensi viikon perjantaina (17.8.), jolloin vastaan asettuu Helsingin Jäähallin parketilla Albania. Ottelussa Rähinä Recordsin artistit Uniikki, Brädi ja Timo Pieni Huijaus esittävät maajoukkueelle tehdyn ”Susijengi 2.0” –kannustuskappaleen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle