U21 taipui tappioon Liettualle

Suomen alle 21-vuotiaitten maajoukkue taipui katkeraan tappioon EM-karsintaottelussa Liettuaa vastaan keskiviikkona Turussa. Loppunumerot kirjattiin luvuin 3-4 (3-1).

Loistava avauspuoliaika

Ottelu alkoi aurinkoisella Veritas stadionilla Suomen kannalta erinomaisesti. Rasmus Schüller antoi kulmapotkun oikealta. Pallo otti pienen kimmokkeen Tim Väyrysestä ja painui sen jälkeen Žilvinas Kymantasista omaan maaliin.

Vieraat tasoittivat kuitenkin jo 19. minuutilla. Yksi ottelun parhaista Arvydas Novikovas antoi vapaapotkun oikealta. Donatas Nakrosius sai paluupallon noin kymmeneen metriin ja laukoi huikean volley-potkun yläriman kautta verkon perukoille.

Kiivastahtinen ensimmäinen 45-minuuttinen sai jatkoa neljä minuuttia myöhemmin. Mikko Sumusalo keskitti loistavasti vasemmalta. Maalin eteen syöksyi Laura Dalla Valle, joka ohjasi jalallaan 2-1-lukemat.

Liettua oli erittäin lähellä tasoitusta 34. minuutilla. Novikovas antoi jälleen vapaapotkun. Arturas Zulpa jatkoi tilanteen ylärimaan, mutta pallo kimposi kotijoukkueen onneksi maaliviivan ulkopuolelta väljemmille vesille.

Suomi kaunisteli vielä johtoaan ennen pohjoisirlantilaistuomarin taukovihellystä. Suomi hyökkäsi nopeasti Väyrysen johdolla. Hyökkääjä kaadettiin noin 25 metrissä. Vapaapotkua asteli antamaan kaksikko Joni Kauko - Sumusalo. Ensin mainittu siirsi pelivälinettä hieman ja puolustaja laukoi. Pallo meni matalana pelaajajoukon läpi liettualaismaaliin.

Novikovas jatkoi vahvoja otteitaan toisella puoliajalla. Reilun tunnin kohdalla hän sai pallon 16-rajan ulkopuolella ja ajoi röyhkeästi sisään. Tulinen laukaus upposi oikeaan alakulmaan.

Liettuan kiri jatkui erikoistilanteesta. Novikovas keskitti ja Aurimas Vilkaitis juoksi pallon sisään tasoittaen maalirikkaan ottelun 67. minuutilla.

Suomalaisten taivas synkkeni lopulta tuomarin antamalla lisäajalla. Novikovas antoi vapaapotkun ja Simonas Paulius puski loppunumerot.

Suomi loi toisella puoliajalla muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta tehot jäivät ensimmäiselle 45-minuutille.

Joukkueet kohtaavat karsintojen viimeisessä ottelussa uudestaan 10.9. Liettuassa.