Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen nuoret EM-kisoissa 11. sijalle

 

Suomen nuoret EM-kisoissa 11. sijalle


Suomen nuoret hävisivät Belgialle viimeisen ottelunsa lentopallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Gdyniassa, Puolassa. Suomen lopputuloksena kisoista oli 11. sija. Belgia vei torstain pelin 3-0 (25-17, 25-22, 25-23).

Suomi paransi peliään huonosta Venäjä-ottelusta ja Suomella oli omat saumansa Belgiaa vastaan, mutta niitä ei oikein osattu käyttää.

- Teemana ottelussa oli, että päät pystyyn. Se toteutui vain osittain. Me pystyimme haastamaan Belgian hetkittäin, mutta todellisia mahdollisuuksia ottelun voittamiseen ei ollut. Sen verran oltiin joka erässä jäljessä, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

- Ensimmäisessä erässä Belgia sai syötöillä meidän vastaanottomme lannistetuksi. Yritys pelata nopeaa laitapeliä ei toiminut vaan hakattiin palloa vastustajan torjuntaan. Loppuerässä päästiin onneksi rauhallisempaan laitapeliin. Sen jälkeen pelattiinkin kelvollista lentopalloa.

Toisessa erässä Suomen syöttöpeli ja vastaanotto paranivat, mutta hyökkäys oli edelleen vastustajaa heikompaa. Kolmannessa erässä tämä muuttui ja tilastollisesti Suomi pelasi hyökkäyksessä parhaan eränsä tässä turnauksessa.

Koko turnauksen ajan luotettavasti pelannut yleispelaaja Niklas Seppänen teki 16 pistettä ja päätyi plusmiinustilastossa 8 plussalle. Vastaanotot nousivat hienosti 72 prosentin varmuudella ja hyökkäystehot olivat hyvää tasoa, 50 prosenttia.

Yleispelaaja Elviss Krastins teki 9 (+2), hakkuri Karl Külaots 7 (+2) sekä keskipelaajat Tommi Siirilä 4 (+1) ja Markus Kaurto 3 (0).

EM-kisat huipentuvat viikonloppuna kahdeksan parhaan joukkueen sijoitusotteluihin Gdyniassa.

Edellisistä EM-kisoista mentiin eteenpäin

Suomi oli viime vuonna lähes samalla joukkueella alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Ankarassa, Turkissa.

- Tämä oli joukkueelta selvästi parempi turnaus. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa kilvoiteltiin vahvasti jopa voitosta, Lahtinen sanoo. Takapakkia tässä turnauksessa toi Miikka Lemolan selkävaiva.

- Lemolaa olisi tarvittu kentälle pitkänä yleispelaajana. Yleispelaajien taso meillä täällä oli kuitenkin ihan riittävä. Keskitorjunnassa ja hakkuripelissä oli parantamisen varaa. Mauri Kurpan passipeli oli myös ihan hyvää ja libero Lauri Kermisen peli on täysin kansainvälistä tasoa. Vaikka katsonkin asioita subjektiivisesti, niin mielestäni Kerminen oli turnauksen paras libero.

- Joukkueet täällä olivat tasaisempia kuin viime vuonna. Ero kärkijoukkueisiin on kaventunut. Venäjä ja erityisesti Serbia ovat täällä olleet vaikeuksissa. Belgia puolestaan on noussut hienosti huipulle. Italia on parantanut peli peliltä ja Puola on esittänyt hyvää lentopalloa.

- Meille oli hieno saavutus olla tämän ikäluokan EM-kisoissa 16 vuoden tauon jälkeen. Tämä joukkue on nyt kahdesti selviytynyt EM-kisoihin, mikä on upea juttu, Lahtinen kehuu.

Tämän joukkueen taru junioritasolla ei lopu vielä tähän vaan ensi vuonna 7.-12. toukokuuta ovat edessä alle 21-vuotiaiden MM-karsinnat. MM-kisoihin selviytyminen onkin sitten kovan työn takana, koska Euroopasta pääsee kisoihin vain neljä joukkuetta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle