Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salibandymiehillä edessä MM-kausi

 

Salibandymiehillä edessä MM-kausi


Hannes Öhman tekee paluun maajoukkuerinkiin

MM2012-kisoihin valmistautuva miesten maajoukkue kokoontuu kesäleirityksen jälkeen Eerikkilän urheiluopistolla syyskuun alussa. Valmennus on valinnut leirille neljä maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Leirin yhteydessä maajoukkue pelaa myös keskinäisen harjoitusottelun, jota varten mukaan kutsutaan vielä viisi täydentävää pelaajaa.
 
Maajoukkueen leiriryhmään tauon jälkeen paluun tekee ruotsalaisen Storvreta IBK:n tähtihyökkääjä Hannes Öhman, joka on MM-tasolla edustanut Suomea edellisen kerran keväällä 2004 Sveitsissä.   
 
Sen jälkeen 35-vuotias Öhman ei ole mahtunut lopulliseen MM-joukkueeseen mukaan ja jäätyään MM2010-kisajoukkueesta viime hetkellä ulos hän ilmoitti uransa maajoukkueessa olevan ohi. Ruotsissa Öhman on sitä vastoin kuulunut vuosikausia Superliigan ehdottomaan kärkikaartiin ja tehnyt huikeaa tulosta Mika Kohosen rinnalla voittamalla mm. kolme viimeisintä Ruotsin salibandymestaruutta. Viime keväänä Öhman teki kaksi maalia ja antoi yhden syötön Storvretan kellistäessä IBK Dalenin luvuin 5-3 kerrasta poikki -tyylillä pelatussa loppuottelussa.
 
Ensimmäiseen MM-turnaukseensa päävalmentajana Suomea luotsaava Petri Kettunen on kutsunut rightin puolelta hanakasti laukovan laitahyökkääjän kilvoittelemaan paikasta joulukuussa Sveitsissä pelattavaan MM-turnaukseen.
 
- Hannes on erittäin motivoitunut ja hänellä on suuri halu tulla näyttämään kuntonsa maajoukkueleirille, vaikka onkin kärsinyt flunssasta viime päivät. Hän on tehnyt valtavasti töitä Storvretassa ja osoittanut olevansa edelleen maailman huippupelaajia, Kettunen kertoo.
 
Maajoukkueen runkopelaajista leirille eivät osallistu Ruotsin Superliigan Warbergiin siirtynyt Tero Tiitu ja Caperiotäbyn Rickie Hyvärinen.
- Tero menee näinä päivinä polvileikkaukseen, mutta tietojeni mukaan kyse ei ole mitenkään vakavasta vammasta. Leirille hän ei kuitenkaan pysty osallsitumaan. Rickiellä puolestaan siviilityön kiireet eivät mahdollista mukanaoloa, päävalmentaja valottaa tähtikaksikon tilannetta.
 
Eerikkilän maajoukkueleirillä keskitytään fyysisen kesäleirijakson jälkeen taktisen puolen asioiden läpikäyntiin ja erikoistilanteiden harjoitteluun. Salibandymiehet ovat seuraavan kerran tositoimissa 2.-4. marraskuuta EFT-turnauksessa Ruotsin Växjössä. Siellä Suomi saa vastaan päävastustajansa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin. Suomi kohtasi nämä maat viimeksi tämän vuoden huhtikuussa Sveitsin EFT-tapahtumassa, jolloin Ruotsi löylytti Suomea peräti 10-3. Sveitsin ja Tshekin kahden edellisen MM-turnauksen mestari sensijaan piti takanaan. Sveitsi kaatui 7-2 ja Tshekki 3-1.
 
Miesten MM2012-kisat pelataan Sveitsissä 2.-9.12. 2012. Lopulliseen MM-joukkueeseen saa nimetä 20 pelaajaa. Kisoihin osallistuu 16 maata neljässä lohkossa. Hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaa lohkovaiheessa Venäjän, Saksan ja Kanadan.
 
Eerikkilän maajoukkueleirille 5.-9.9. 2012 kutsutut pelaajat
 
Maalivahdit
Jarno Ihme, SPV (Seinäjoki)
Tomi Ikonen, Espoon Oilers
Eero Kosonen, Happee (Jyväskylä)
Henri Toivoniemi, SSV (Helsinki)
 
Kenttäpelaajat
Tommi Aro, Tapanilan Erä (Helsinki)
Harri Forsten, SSV (Helsinki)
Oscar Hänninen, Linköping IBK (Ruotsi)
Henri Johansson, Nokian KrP
Esa Jussila, SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)
Mikael Järvi, SSV (Helsinki)
Lauri Kapanen, GC Zürich (Sveitsi)
Riku Kekkonen, SSV (Helsinki)
Juha Kivilehto, Loviisan Tor
Tuukka Kiviranta, SPV (Seinäjoki)
Mika Kohonen, Storvreta IBK (Ruotsi)
Mikko Kohonen, SPV (Seinäjoki)
Kari Koskelainen, Chur Unihockey Sveitsi
Sami Koski, SPV (Seinäjoki)
Jani Kukkola, FC Helsingborg (Ruotsi)
Janne Lamminen, SC Classic (Tampere)
Mikael Lax, HC Rychenberg Winterthur (Sveitsi)
Mika Moilanen, Tapanilan Erä (Helsinki)
Mika Savolainen, SC Classic (Tampere)
Otto Tikka, Happee (Jyväskylä)
Timo Toivonen, SSV (Helsinki)
Lassi Vänttinen, SC Classic (Tampere)
Tatu Väänänen, SPV (Seinäjoki)
Oliver Wardi, Espoon Oilers
Hannes Öhman, Storvreta IBK (Ruotsi)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle