Teemu Pukki teki ottelun ainoan maalin.

Huuhkajat voittoon Tshekistä

Suomen A-maajoukkue kaatoi Tshekin tiistaina Teplicessä lukemin 1-0 (0-0). Ottelun ainoasta osumasta vastasi Teemu Pukki ensimmäisen puoliajan lopussa.

Hyviä paikkoja avausjaksolla

Suomi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja pääsi pyörittämään omaa peliään. Ensimmäinen tekopaikka avautui seitsemännellä minuutilla sivuvaparin jälkitilanteessa. Roman Eremenko antoi vaparin vasemmalta noin 30 metristä. Tshekki-vahti Jan Laštůvka nyrkkeili, mutta Mikä Väyrynen taisteli pallon takaisin boksiin. Teemu Pukki nappasi pelivälineen itselleen ja tarjoili Perparim Hetemaj´lle takaviistoon, mutta Hetemaj´n nostoyritys meni ohi takakulman.

13. minuutilla Suomi lähti nopeaan hyökkäykseen. Eremenko lähetti Pukin vauhtiin vasemmalle, joka keskitti boksiin taakse. Kasper Hämäläinen oli paikalla ja pääsi puskemaan, mutta Laštůvka torjui.

Heti perään toisessa päässä Tshekki rakenteli hyvän tekopaikan. Tomáš Hübschman pääsi laukomaan vastapalloon reilusta 20 metristä, mutta Niki Mäenpää sai näppejään väliin ja torjui tulisen laukauksen kulmaksi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Suomi tuli jälleen vahvasti, kun Hämäläinen vapautti Pukin boksiin oikealle. Pukki laukoi boksin sisältä kohti taka-alakulmaa, mutta Laštůvka venyi jalkatorjuntaan. Hämäläinen pääsi kokeilemaan vielä kakkospallosta noin 20 metristä, mutta yritys meni reilusti ohi.

43. minuutilla Suomi iski. Väyrynen tuli keskialueella väkisin muutaman Tshekki-pelaajan läpi ja vapautti Pukin erinomaisella välisyötöllä. Pukki otti pelivälineen vauhtiin ja viimeisteli varmasti Tshekki-puolustajien puristuksesta huolimatta.

Tshekki tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja otti pelin haltuunsa. 57. minuutilla František Rajtoralin keskitys oikealta otti pienen kimmokkeen ja ajautui boksiin taakse. Petr Jiráček pääsi laukomaan melko pienestä kulmasta, mutta selvästi yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sama mies oli asialla, mutta Mäenpää torjui boksista vasemmalta tulleen laukauksen.

73. minuutilla Tshekki tuli jälleen vahvasti vasemmalta ja Jiráček pelattiin boksiin laukaisupaikkaan. Jiráček haki noin 13 metristä takakulmaa, mutta Mäenpää venytti ja torjui komeasti.

10 minuuttia ennen loppua Tshekki painoi kovaa päälle ja tasoitus oli todella lähellä. Ensin Tomáš Sivok puski tolppaan ja heti seuraavalla minuutilla Mäenpää venyi todella komeaan tuplatorjuntaan pitäen Suomen johdossa.

Tshekki haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta erittäin varmasti esiintyneen Mäenpään johdolla Suomi piti johtonsa ja nappasi erittäin maukkaan vierasvoiton.