Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kalle Palander lopettaa uransa huippu-urheilijana

 

Kalle Palander lopettaa uransa huippu-urheilijana


Suomen kaikkien aikojen menestynein miesalppihiihtäjä Kalle Palander ilmoitti torstaina Vantaalla lopettavansa uransa huippu-urheilijana. Palander kypsytteli päätöstään uran jatkamisesta kesän ajan ja lopullinen päätös syntyi heinäkuun aikana.

– Päätös uran lopettamisesta on ollut pitkä prosessi, joka alkoi helmikuussa. Välillä olen lopettanut, välillä aloittanut uudestaan treenaamaan ja sitten taas lopettanut. Eilen laitoin lopulta treenikamat pakettiin. Ne ovat olleet Söldenistä lähtien siinä valmiina ja ei olisi tarvinnut kuin ottaa ja lähteä harjoittelemaan. Eilen sitten kannoin tavarat autotallista varaston puolelle naftaliiniin, Palander kertoi.

– Vähän haikea fiilis oli kantaa varusteet varastoon, se täytyy myöntää. Meinasin vielä kertaalleen vetää monot jalkaan ja kokeilla miltä se tuntuu, mutta sitten totesin että antaa olla.

Palander ei halua turhia spekuloida uran päättymisen syitä.

– Olisi helppo sanoa, että lopetin koska paikat eivät enää kestä, mutta se ei ole todellakaan se syy. Kyllä mä sellaisessa kunnossa fyysisesti olen, että jos poltetta, motivaatiota, halua, tahtoa ja ennen kaikkea uskoa siihen, että olen vielä maailman huipulla, niin olisin kyllä ehdottomasti jatkanut uraa.

– Helpottunut fiilis loppujen lopuksi, kun nyt on saanut päätöksen tehtyä. Ei ole hirveätä morkkista joka aamu, kun oli kova paine etten ehdi saada itseä kuntoon Söldeniin. Oli pakko pakottaa itseä treeneihin ja sitten, kun menin treenaamaan haahuilin vaan jossain punttisalilla tunnin verran ja en saanut mitään tehtyä. Silloin totesin, että parempi alkaa tekemään jotain muuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Palander

Tiedot