Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi nuorella joukkueella Ruotsin kimppuun

 

Suomi nuorella joukkueella Ruotsin kimppuun


Suomi isännöi lauantaina Ruotsia perinteisessä amerikkalaisen jalkapallon syysmaaottelussa nuorella joukkueella. Vuosi sitten Suomi katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa länsinaapuria vastaan ja nappasi Tukholmassa pelatusta ottelusta 35-34 -voiton.

- Joukkue on nuori, keski-ikä on 24 vuotta. Meillä on uusi sukupolvi pelaajia miesten maajoukkueessa. Hyökkäyksen puolella nuoret pelinrakentajamme, laitahyökkääjät ja keskushyökkääjät astuivat esiin jo viime vuonna. Miro Kadmiry (Vantaan TAFT) ja Joonas Andersson (Turun Trojans) ovat taitavia pelinrakentajia, päävalmentaja Tuomas Heikkinen kertoo joukkueestaan.

Lähes kaikki Suomen joukkueen pelaajat pelasivat kuluneella kaudella Vaahteraliigassa. Ainoat poikkeukset ovat hyökkäyksen linjamiehet Iiro Luoto (Calanda Broncos, Sveitsi) ja Sami Rantanen (Nokian Ghosthunters, ykkösdivisioona). Tampereen Saintsin takamies Matti Airaksinen ponnisti maajoukkueeseen kakkosdivisioonasta.

- Erityisesti puolustuksen linjassa muutos verrattuna esimerkiksi koko menneeseen vuosikymmeneen on valtava. Atleettisen  ryhmän keski-ikä on 21,7 vuotta, keskipituus 192 cm ja keskipaino 110  kg. On hienoa saada  tuollainen ryhmä nyt kansainvälisen tason tulikokeeseen. Hyökkäyslinjassa tapahtui pari harmittavaa poisjääntiä, mutta aloittava linja on vahva. tukimiesryhmä on tutun vahva ja  syvyyttäkin alkaa olla, puolustuksen takakenttä on sekoitus nuoruutta ja  kokemusta. Potkaisija Akseli Olin (TAFT) vakuutti potkukunnollaan leirillä, Heikkinen kehuu.

- Tämän päivän maajoukkuepelaajat ovat kaikkiaan upeata porukkaa, rauhallisia hyvin käyttäytyviä urheilijoita jotka osaavat kuitenkin pelata lajia kovalla itseluottamuksella ja intensiteetillä. Joukossa on sekä pitkään tiedettyjä nuoria ja kokeneempia pelimiehiä että jenkkifutista vähän aikaa pelanneita huippulupauksia joiden uskon pystyvän nousemaan kansainväliselle pelin tasolle lyhyessä ajassa.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet vuosien saatossa yhteensä 16 kertaa. Voitot ovat tasan 8-8.

Suomi-Ruotsi miesten maaottelu Sonera Stadiumilla Helsingissä lauantaina kello 13.30. Naisten ottelu alkaa kello 11.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle