Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajon tähtäin on kärkiryhmässä Motegissa

 

Niklas Ajon tähtäin on kärkiryhmässä Motegissa


Niklas Ajolla on edessä tähänastisen MM-uransa raskain rutistus, kun MotoGP-sarja kääntyy loppusuoralleen Japanin Motegissa.
Japanin jälkeen vuoroaan odottavat viikon välein Malesian ja Australian osakilpailut ennen marraskuun puolivälin alle ajoittuvaa kauden perinteistä päätöstä Espanjan Valenciassa.
- Olen reissussa nyt reilut kolme viikkoa putkeen. Meneillään on raskas ja tiukka rupeama, mutta matkassa ollaan positiivisin mielin hyvät sijoitukset tavoitteena, kertoo Ajo, 18.
Ajolla oli Japaniin tultaessa allaan onnistunut GP-viikonvaihde Aragonin radalla Espanjassa, jossa hän nousi Moto3-luokan pisteille ja sijalle 14 lähdettyään liikkeelle kuusi pykälää taaempaa.
- Ainoa asia, mikä Aragonista jäi harmittamaan oli se, että en päässyt nousemaan vielä aivan kärkiryhmään kiinni. Siihen lähdetään hakemaan korjausta Motegissa nimenomaan panostamalla aika-ajoon ja sen myötä parempaan lähtöruutuun.
Ajo on yltänyt KTM-pyörällään jo kaksi kertaa viidenteen lähtöruutuun Qatarin ja Hollannin osakilpailuissa. Hollannissa Ajo päätyi kisassa kahdeksanneksi, joka sivusi hänen parasta sijoitustaan MM-tasolla.
- Asetan Motegissa tavoitteeni kilpailun kärkiryhmään. Se ei ole tässä huipputasaisessa luokassa mikään helppo tehtävä, mutta tiedän, että minulla on onnistuessani siihen täydet mahdollisuudet.
Ajo debytoi viime vuonna Motegin radalla silloisessa 125-kuutioisten luokassa kilpaillessaan. Motegin 4801 metrin mittainen, rajuja jarrutuksia ja kiihdytyksiä sisältävä rata jakaa kuljettajien mielipiteet.
- Kyllähän se Motegi vaikutti silloin ensimmäisellä kerralla aika hankalalta. Nyt ollaan kuitenkin liikkeellä erilaisella pyörällä, joten tilanne on muuttunut siltäkin osin. Ja onhan tätä kokemustakin tietenkin kertynyt lisää, muistuttaa perjantaiaamun vapailla harjoituksilla järjestyksessään 28. GP-viikonvaihteensa käynnistävä valkeakoskelaisnuorukainen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot