Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juha Salminen piti Suomen enduron MM-mitalikannassa

 

Juha Salminen piti Suomen enduron MM-mitalikannassa


Maailman kaikkien aikojen menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen kasvatti mittavaa mitalikokoelmaansa E2-luokan MM-pronssilla sunnuntaina Ranskan Brignolesissa ajetussa kauden päätöskilpailussa. Muilla suomalaiskuljettajilla ei ollut tänä vuonna mitaleille asiaa.
- Mitali on aina mitali ja se otettiin, mikä tällä kertaa saatavilla oli, sanoi Salminen.
Salminen ajoi sunnuntaina luokassaan toiseksi 37,33 sekuntia isäntämaan Johnny Aubertin takana. Lauantaina mestaruuden varmistanut Ranskan Pierre Renet oli kolmas ja MM-hopeaa kuitannut Espanjan Cristobal Guerrero neljäs. Salminen jäi Guerrerosta ja hopeasta seitsemän pisteen päähän.
- Ei täällä ollut hirveästi mahdollisuuksia nousta korkeammalle loppupisteissä. Se olisi vaatinut muilta epäonnistumisia.
Lauantaina kolmanneksi ajanut Salminen kipusi Brignolesin molempina kisapäivinä palkintokorokkeelle siitäkin huolimatta, että epäonni kohdistui pääosin häneen.
- Sama juttu jälkimmäisenä päivänä kuin lauantainakin: pyörä sammui viimeisen kierroksen ensimmäisellä testillä, kertoi Salminen harmissaan ja myös hieman ihmeissään.
- Tämä viikonloppu oli oikeastaan kuin kopio koko kaudesta. Ensin tehdään hirveä määrä duunia, ajo kulkee mukavasti ja sitten tapahtuu yht’äkkiä jotain aivan ihmeellistä, mitä ei voi käsittää, pyöritteli Salminen päätään.
Salminen ylsi päättyneellä kaudella silti neljään osakilpailuvoittoon. Paremmaksi E2-luokassa pisti vain mestari Renet.
- Kyllähän minulla olisi ollut hyvät ainekset parempaankin kuin tähän pronssiin, jos kausi olisi sujunut vähänkin eri tavalla, Salminen viittasi vastoinkäymisiinsä.
- Onhan tämä ollut melkoista vääntöä, mutta ajollisesti kausi on kulkenut ihan hyvin.
Husqvarnalla myös ensi vuonna kilpailevalla Salmisella on takanaan todella tiivistempoinen kausi, johon on mahtunut MM:n lisäksi myös Espanjan, Italian ja Ranskan sarjaa. Kiireet eivät hellitä jatkossakaan.
- Ajan 10. marraskuuta Saksassa GetzenRodeo-nimellä kulkevan kilpailun. Kausi on paketissa vasta sen jälkeen, kun olen ajanut hallienduron MM-sarjan Puolan osakilpailun 10. joulukuuta, avaa Salminen loppuvuoden kalenteriaan.
Kausi 2012 merkitsi Suomen pitkän kultaputken katkeamista enduron henkilökohtaisessa MM-sarjassa. Suomalaiset olivat jääneet ilman henkilökohtaista maailmanmestaruutta viimeksi vuonna 1998.
Ranska dominoi päättynyttä MM-kautta niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin.

Brignoles, Ranska.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 16/16 osakilpailu, luokka E2:
1) Johnny Aubert Ranska, KTM 45.27,97, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 37,33 sekuntia jäljessä, 3) Pierre Renet Ranska, Husaberg + 41,11, 4) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 1.08,19, 5) Ivan Cervantes Espanja, GasGas + 1.11,04, 6) Antoine Basset Ranska, Yamaha + 1.33,28.

MM-pistetilanne:
1) Renet 260, 2) Guerrero 243, 3) Salminen 236, 4) Cervantes 173, 5) Aubert 162, 6) Basset 127.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot