Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiaisen suurpujottelu Åren yhdeksännen sijan myötä noussuhdanteessa

 

Tanja Poutiaisen suurpujottelu Åren yhdeksännen sijan myötä noussuhdanteessa


Naisten alppihiihdon maailmancup suuntasi ennen joulutaukoa Pohjoismaihin, kun Åressa laskettiin keskiviikkona suurpujottelucupin pisteistä iltavalaistuksessa. Tanja Poutiainen jatkoi Courchevelistä alkanutta noususuhdanteista suurpujotteluvirettä laskemalla kauden parhaan tuloksen.

Voiton kilpailussa vei Saksan Victoria Rebensburg ennen Itävallan Anna Fenningeriä ja kauden neljää ensimmäistä suurpujottelua hallinnutta Slovenian Tina Mazea. Poutiainen jäi loppuajassa voittajasta 2.38 sekuntia ja yhdeksäs sija loi uskoa rovaniemeläisen tekemiseen.

– Kun laskee kympin joukkoon suurpujottelussa, niin tekeminen alkaa näyttämään ihan urheilulta, Poutiainen totesi heti kisan jälkeen.

Erityisesti kokonaissuoritus oli tänään se, mistä Poutiainen iloitsi.

– Laskemisessa oli suurpujottelun meininkiä. Ensimmäiseen laskuun mahtui yksi virhe kummun ylityksessä, mutta kaiken kaikkiaan laskeminen on ottanut askeleen eteenpäin ja ei epäilystäkään, etteikö tästä voida jatkaa nousemista kohti terävintä kärkeä.

– Taktinen rinne ja merkkaus. Aina ei näe seuraavaa porttia ja ehkä otin parissa kohtaa hieman liikaa linjaa. Toki se on myös radankatselukysymys, kaikki pitää osua just eikä melkein tuossa rinteessä kohdalleen.

– Valmentaja Christian (Brüesch) kyllä totesi kisan jälkeen, että ei sinulla olisi tarvinnut pysähtyä viimeiselle kummulle, Poutiainen naurahti toisen kierroksen radan loppuosaan viitaten.

– Nämä ovat tärkeitä askeleita eteenpäin. Kauden paras sijoitus ja ei viime kaudeltakaan ole kuin yksi parempi tulos suurpujottelussa. Pakko olla tyytyväinen, mutta tavoitteet ovat ylempänä. Taso on tällä hetkellä kova, ei nämäkään sijat itsestään tule, Poutiainen totesi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot