Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veikkasella erinomainen kauden avaus - 10:s Tour Down Underissa

 

Veikkasella erinomainen kauden avaus - 10:s Tour Down Underissa


Jussi Veikkanen teki ilahduttavan kauden avauksen Australiassa ajetussa WorldTour ­kategorian Tour Down Under ­etappiajossa. Hän sijoittui lopputuloksissa 10:nneksi ja otti samalla tärkeitä ranking ­pisteitä. Veikkanen on vuonna 2009 sijoittunut Tour Down Underissa yhdeksänneksi.

Tour Down Under päättyi Adelaidessa ajettuun 90 kilometrin etappiin. Tasamaaetappi ajettiin 4,5 kilometrin kierroksina. Etappi ajettiin noin 47 kilometrin keskituntivauhdilla. Vaikka lopputulos osattiin arvailla, etapista muodostui siitä huolimatta varsin mielenkiintoinen. Mielenkiintoiseksi sen teki edellisellä etapilla johtajan paidan menettäneen Geraint Thomasin Sky ­joukkue. Geraint putosi viidennellä etapilla kokonaistuloksissa viidenneksi, mutta Sky teki taktiikan, jolla se pyrki nostamaan Thomasin palkintopallille. Taktiikka perustui välikireistä annettuihin hyvityssekunteihin. Taktiikka onnistui erinomaisesti. Joukkue pystyi tekemään hyvää työtä ja nostamaan Geraintin kolmanneksi. Edes monet vahvat irtiotot eivät häirinneet Sky ­työskentelyä.

Etappi päättyi jälleen saksalaisen Andre Greipelin kirivoittoon. Greipel vei kaikki TDU:n kolme kirimiesten etappia. Greipel oli ylivoimainen, mutta hänen loppukiriään pohjusti hyvin viritetty joukkueensa. Se pystyi tekemään esityöt erinomaisesti.

Viimeisen etapin lopputulos ei ratkaissut kokonaiskilpailun kärkipään järjestystä. Sen sijaan välikirihyvitykset pudottivat belgialaisen Ben Hermansin kolmannelta tilalta viidenneksi. Hermansin Radioshack ­joukkue ei pystynyt samanlaiseen työskentelyyn kuin Sky.

Jussi Veikkanen starttasi etapille kymmenentenä. Hänen ja hänen FDJ -joukkueensa taktiikkana oli yrittää suojata Veikkanen ja säilyttää hänet pois ongelmista. Taktiikka onnistui ja hyvä 10:s sija säilyi suomalaisella. Veikkanen pystyi ajamaan koko viikon tasaisen vahvasti huolimatta siitä, että maantiepyörällä ajetut harjoituskilometrit olivat ennen Australiaa vähäisemmät kuin aikaisemmin.

Tour Down Underin kokonaiskilpailun voitti 23-vuotias hollantilainen Tom-Jelte Slagter. Hän nousi johtoon toiseksi viimeisellä Old Willunga Hill ­etapilla. Voitto oli Slagterin uran merkittävin. Huomattavaa oli, että tänä vuonna yksikään australialainen ei sijoittunut kokonaiskilpailussa 10 parhaan joukkoon.

Veikkasen kausi jatkuu Australian jälkeen Euroopassa. Hän ajaa kotikulmillaan Etelä-Ranskassa viiden päivän Tour Méditerranéen ­etappiajon 6. ­ 10. helmikuuta.

Tulokset
Santos Tour Down Under 2013 (WT), Australia
6/6 etappi Adelaide 90 km
1 Andre Greipel (Saksa) Lotto Belisol Team 1.52.59
2 Mark Renshaw (Australia) Blanco Pro Cycling Team s.a.
3 Edvald Boasson Hagen (Norja) Sky Procycling s.a.
4 Matthew Goss (Australia) Orica Greenedge s.a.
5 Tyler Farrar (USA) Garmin ­ Sharp s.a.
6 Geraint Thomas (Iso-Britannia) Sky Procycling s.a.
31 Jussi Veikkanen (Suomi) Equipe Cycliste FDJ ­ BigMat + 0.04

Lopputulokset
1 Tom-Jelte Slagter (Hollanti) Blanco Pro Cycling Team 18.28.32
2 Javier Moreno Bazan (Espanja)Movistar Team + 0.17
3 Geraint Thomas (Iso-Britannia) Sky Procycling + 0.25
4 ion Izaguirre Insausti (Espanja) Euskaltel ­ Euskadi + 0.32
5 Ben Hermans (Belgia) Radioshack ­ Leopard +0.34
6 Wilco Kelderman (Hollanti) Blanco Pro Cycling Team s.a.
7 Gorka Izaguirre Insausti (Espanja)Euskaltel ­ Euskadi + 0.36
8 Daniele Pietropolli (Italia) Lampre ­ Merida s.a.
9 Tiago Machado (Portugali) Radioshack ­ Leopard +0.38
10 Jussi Veikkanen (Suomi) Equipe Cycliste Fdj ­ Bigmat + 0.41

Etapit
Santos Tour Down Under 2013 (WT), Australia
Ti 22.1.2013 1. etappi Prospect ­ Lobethal 135 km
Ke 23.1.2013 2. etappi Mount Barker ­ Rostrevor 116,5 km
To 24.1.2013 3. etappi Unley ­ Stirling 139 km
Pe 25.1.2013 4. etappi Modbury ­ Tanunda 126,5 km
La 26.1.2013 5. etappi McLaren Vale - Old Willunga Hill 151,5 km
Su 27.1.2013 6. etappi Adelaide 90 km

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle