Suomi karahti Kazakstaniin

Ottelu oli odotusten mukainen, hyvätasoisen ja runsasmaalinen. Taktisesti vahva Kazakstan luki peliä paremmin ja käytti myös tilanteensa paremmin voittaen ottelun 4-8. Suomen jäntereissä lienee painanut Venäjä ottelu, minkä kazakstanilaiset hyödynsivät. Yleisesti ottaen Suomi oli huolimaton ja mm. miesvartiointipeli ajoittain petti oman maalin edustalla. Merkille pantava oli myös oman otteen herpaantuminen kavennusmaalien jälkeen. Kazakstan oli scoutannut Suomen peliä ja ajoittaisella korkealla karvauksella he saivat Suomen pelin sekaisin. Kazakstan pelasi jäätävän rauhallisesti, mutta myös rohkeammin ja sen hyökkäyksissä oli mukana jopa 5-6 pelaajaa. Suomi ei pystynyt murtamaan pelaamalla Kazakstanin puolustusryhmitystä vaan parhaat tilanteet tulivat nostopalloilla.

Suomi lähti otteluun pienin muutoksin. Uutena pelaajana Petteri Lampinen otti liberon paikkansa alakerrassa ja Marko Herajärvi palasi maalin suulle.

Ottelun alku sujui Kazukkien merkeissä. Ensin Leonid Bedarev vei Kazakstanin johtoon ottelun kolmannella minuutilla, mutta minuutti siitä Juho Liukkonen  tasoitti kulmalyönnistä. Peli oli aktiivista ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Kazakstan oli hyvällä jalalla liikkeellä ja pystyi luomaan enemmän tilanteita, joista 11 minuutilla Alexander Nasonov vei kazukit 1-2 johtoon Sergei Pochkunovin syötöstä. Vjatseslav Bronnikov vei Kazakstanin jo 1-3 johtoon, jolloin Tommy Österberg käytti Suomen aikalisän. Aikalisän jälkeen Suomi nopeutti syöttöpeliä ja tämä tuottikin tulosta ja 27 minuutilla Tomi Hauska kavensi tilanteeksi 2-3. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä pari minuuttia edellisestä Sergei Pohkunov iski 2-4 maalin. Suomen kulmalyönnit olivat tehokkaita, sillä Juho Liukkonen iski jo toisen kulmamaalinsa ottelussa. Kazukit jatkoivat hyvää pelaamistaan ja 39 minuutilla Sergei Gorchakov iski 3-5 johtomaalin.

Puoliaikatauko ei tuonut muutosta, vaan Kazakstan painoi Suomen boxiin ja hankki erikoistilanteita. Joukkueensa neljännestä kulmalyönnistä Vjatseslav Bronnikov iski jo 3-6 johtomaalin. Tomi Hauska vapautti nostopallolla Mikko Lukkarilan, joka maalillaan toi taas Suomen peliin mukaan. Maalin jälkeen pelattiin tasatahtiin ja ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui pelin 70 minuutti. Ensin Markus Kumpuoja pääsi avopaikkaan, jonka mv. Kossunchuk torjui kulmalyönniksi. Kulmalyönti osui ylähirteen ja pari minuuttia siitä Nasonov Bronnikovin syötöstä iski 4-7 luvut. Lopulta Bedarev iski 4-8 maalin ottelun 85 minuutilla, mikä jäi myös ottelun loppunumeroiksi.

Juho Liukkonen valittiin Suomen joukkueen ”matchens lirareksi” ja hän arvioi ottelua ”Tiesimme, että Kazakstan tulee pelaamaan omaa peruspeliään ja hyökkää rohkeasti. Tarjosimme tänään heille 2-3 maalia, mikä on liikaa Kazakstanin tasoista joukkuetta vastaan. Tottakait eilinen Venäjäpeli hiukan tuntuu jaloissa, mutta alkuverryttelyssä ainakin kaikki näytti hyvältä. Jatkossa on omat virheet karsittava pois, hyökkäyksiä ja maaleja pystymme tekemään. Oma peli löytyy vielä, siitä olen varma".

Norja ottelusta Liukkonen totesi että "tulos tai ulos. Molemmat joukkueet tulevat laittamaan kaikkensa peliin. Olen kuitenkin luottavainen omaan joukkueeseen".

Suomi – Kazakstan  4-8 (3-5)
2 min 0-1 Leonid Bedarev
3 min 1-1 Juho Liukkonen
11 min 1-2 Aleksander Nasonov
20 min 1-3 Vjatselav Bronnikov
27 min 2-3 Tomi Hauska
29 min 2-4 Sergei Pochkunov
37 min 3-4 Juho Liukkonen
39 min 3-5 Sergei Gorschakov
48 min 3-6 Bronnikov
56 min 4-6 Mikko Lukkarila
72 min 4-7 Nasonov
85 min 4-8 Bedarev