Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehet kohtaavat Norjan torstaina

 

Suomen miehet kohtaavat Norjan torstaina


Ottelun merkitys: Ottelun voittaja menee pudotuspeleihin, sillä sääntöjen mukaan tasapisteissä keskinäinen ottelu ratkaisee.  Suomella on siis päällä pudotuspeliuhka, joten puhtia tarvitaan peliin.

Norja voitti Oslossa Valko-Venäjän 5-2, mutta muuten kyyti on ollut kylmää ja tappiot ovat olleet kaksinumeroisia.

Valmentaja Tommy Österbergin arvio: Norja on tipahtanut kärkinelikon vauhdista hieman mutta leirittänyt joukkuetta huomattavasti normaalia enemmän tänä vuonna ja pelannut useita harjoitusotteluita tulevassa kisakaupungissa Vänersborgissa. USA ja Valko-Venäjä ovat kuroneet eroa kiinni mutta uskoisin että Norjan nuorentunut joukkue pitää pahimmat haastajansa takana näissäkin kisoissa.  Norja yrittänyt uudistaa pelityyliä ja he ovat aktiivisesti scoutanneet eri puolustustyylejä elitserienistä Anders Christensenin johdolla. Joukkueen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Christer Lystad tulee olemaan avainasemassa. Muita tuttuja nimiä, jotka ovat suuressa roolissa Norjan pelissä ovat mv Christoffer Smerkerud, Marius Austad ja nuori Ljusdalin hyökkääjä Mathias Stavis. Kannattaa tarkkailla myös tänä vuonna Vänersborgin edustusjoukkueeseen nostettua ja hienoa kautta pelaava vasta vuonna -94 syntynyt Didrik Land joka tulee varmuudella olemaan tulevaisuuden kantavia voimia Norjan maajoukkueessa.

Suomen ottelut ovat sujuneet kohtuullisesti, tosin nyt on ilmennyt vaikeuksia vastustajan karvatessa korkealta ja paineen alla on syntynyt virheitä. Samoin on esiintynyt huolimattomuutta pallollisessa ja pallottomassa pelaamisessa.  Valmennusjohto tietää tilanteen ja reagoi siihen tarvittavalla tavalla. Tosin Norja-ottelussa ei ole odotettavissa vastaava prässiä, joten pelinrakentaminen tulee sujumaan paremmin. Maalintekopaikkoja joukkue on pystynyt luomaan kiitettävästi ja tulostakin on syntynyt, tehokkaimmat pelaajat neljän ottelun jälkeen: Markus Kumpuoja 7 (6+1), Ville Aaltonen 7 (2+5), Mikko Rytkönen ja Sami Laakkonen ovat keränneet tehot 6 (4+2).

Odotettavissa on että Suomi hallitsee palloa ja ottelua. Norjan mahdollisuudet ovat onnistuneessa puolustus- ja vastaiskupelissä. Normipelillä Suomi voittaa ja menee pudotuspeleihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle