Antti-Jussi Kemppainen onnistui loistavasti ski halfpipen MM-finaalissa

Freestylehiihdon MM-kilpailujen ensimmäiset finaalit laskettiin tiistaina Norjassa. Antti-Jussi Kemppainen laski karsinnoista finaaleihin seitsemänneksi parhailla pisteillä ja kuusamolainen onnistui parantamaan sijoitusta Oslon iltafinaaleissa viidenneksi.

Finaaleissa oli mukana 12 laskijaa sekä miehissä että naisissa. Runsaas yleisömäärän lisäksi kilpailua oli seuraamassa silmäätekeviä, kuten esimerkiksi Norjan kruunuprinssi Haakon.

Ensimmäisellä kierroksella Antti-Jussi Kemppainen onnistui laskuvuorollaan vaativissa tempuissa ja kirjautti pisteet 86.8. Ensimmäisen kierroksen jälkeen suomalainen oli kilpailun neljännellä sijalla. Toisella laskulla Kemppainen lähti parantamaan, mutta viimeisessä tempussa suksi irtosi jalasta ja lasku päättyi kaatumiseen.

– Ensimmäinen lasku tuli todella helposti ja toisella kierroksella lähdin parantamaan. Tarkoituksena oli saada paremmat gräbit ja hakea lisää vauhtia, mutta viimeisessä tempussa lähti suksi jalasta, Kemppainen kertoi kisan jälkeen.

Lopputuloksissa Kemppaisen sijoitus oli viides, joka on hänen paras sijoituksensa MM-kilpailuissa. Inawashiron MM-kisoissa Japanissa vuonna 2009 Kemppainen laski ski halfpipessä seitsemänneksi. Norjan MM-kilpailut ovat Kemppaiselle uran kolmannet ja hän oli tyytyväinen tulokseen.

– Oikein tyytyväinen olen tulokseen. Se meni niin kuin pitikin ja hyvin oli yön aikana kypsynyt tuo lasku karsinnoista.

Kilpailun voittoon laski USA:n David Wise 96.2 pisteellä. MM-hopealle temppuili niin ikään USA:ta edustava Torin Yater-Wallace 95.6 pisteellä ja pronssimitali pujotettiin Ranskan Thomas Kriefin kaulaan, joka sai parhaalla laskullaan 94.2 pistettä.

– David on ollut jo pari vuotta kovassa iskussa ja oikealle jätkälle minun mielestä meni voitto tänään. Torin on myös kova laskija ja kärkikolmikko ansaitsi mitalinsa kovatasoisessa kilpailussa. Hyväkuntoisessa paipissa taso nousee, Kemppainen totesi.

Ski halfpipe nähdään ensi talvena myös Sotšin olympialaisten ohjelmassa ensi kertaa. Seuraavan kerran Kemppainen kilpailee maailmancupin finaaleissa Espanjan Sierra Nevadassa 24.-25. maaliskuuta.

– Nyt menen Rukalle vähäksi aikaa laskemaan ja sen jälkeen maailmancupin finaaleihin. Sen jälkeen pääsee laskemaan sitten omaksi huviksi kevätkeleille Suomeen.