Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Penttalan finaalilasku freestylehiihdon MM-kisoissa päättyi kaatumiseen

 

Jussi Penttalan finaalilasku freestylehiihdon MM-kisoissa päättyi kaatumiseen


Kumparelaskijat laskivat MM-mitaleista keskiviikkona Vossin MM-kisoissa Norjassa. Myrkdalenin hiihtokeskuksen kumpareikossa kilpailun kärkeen nousivat odotetut nimet, kanadalaisen Mikael Kingsburyn johdolla.

Maailmancupia viime vuodet hallinnut Kingsbury laski MM-kultaan 0.64 pisteen erolla ennen hopealle laskenutta maanmiestään Alex Bilodeauta. Kingsbury laski finaalissa huippupisteet 27.59, kun Bilodeuaun oli tyytyminen 26.95 pisteeseen. Pohjois-Amerikkalaisten hallitsemassa superfinaalissa pronssille laski Yhdysvaltojen Patrick Deneen 25.9 pisteellä.

Suomen ainoa edustaja kumparefinaalissa oli Jussi Penttala. Toista kertaa urallaan arvokisafinaalissa laskenut Penttala ei onnistunut tavoitteiden mukaisesti. Ylähypyssä oli nähtävissä pientä epävarmuutta, mutta radan keskipätkä sujui mallikkaasti. Alahypyssä keskipätkältä kertynyt vauhti aiheutti suomalaiselle ongelmia ja takaperinvoltti pyöri yli ja hyppy tuli alas selälleen.

– Tulin aika kovaa vauhtia alanokalle ja laitoin voltin pyörimään, mutta hyppy pyöri yli ja sen seurauksena tuli kaatuminen, Penttala kommentoi kaatumistaan.

Pahan näköisestä kaatumisesta Penttala selvisi kuitenkin säikähdyksellä, vaikka hän ottikin happea hetken kumpareikossa kovan tällin jälkeen.

– Hieman sattui alaselkään ja lonkan seudulle, mutta eiköhän se ole huomiseen mennessä kunnossa.

Kumparelaskijat jatkavat urakointia MM-kisoissa torstaina, kun vuorossa ovat parikumpareiden karsinnat. Suomalaiset lähtevät hakemaan karsintakilpailusta paikkaa 16 laskijan finaaleihin.

– Mahdollisimman monta kaveria pyritään saamaan torstain karsinnoista perjantain finaaleihin. Hieman pitää vauhtia saada lisää laskuihin tuossa rinteessä. Hyvinkin on mahdollista, että useampikin suomalaislaskija on finaaleissa, jos kaikki saadaan osumaan alkukilpailussa kohdalleen, kumparemaajoukkueen päävalmentaja Sami Mustonen totesi.

Naisten kilpailussa MM-kultaan laski USA:n Hannah Kearney ennen hopealle sijoittunutta Japanin Miki Itoa. Pronssia laski Kanadan Justin Dufour-Lapointe.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Jussi Penttala

Tiedot