Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelisen urakka uudessa Euroopan SuperCar ratasarjassa alkaa

 

Mikko Eskelisen urakka uudessa Euroopan SuperCar ratasarjassa alkaa


Tallitoverina Brittien Formula Ford mestari Antti Buri

Hallitseva rata-autoilun Espanjan mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 40, avaa rata-autoilun kansainvälisen kilpailukauden nyt huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Espanjan Aragonin radalla ajettavassa uudessa Euroopan Supercar ratasarjassa.

Portugalilaisen Team Nova Driverin Audi R8 LMS Ultra GT3 autolla yhdessä tallitoverinsa Cesar Campaniçon ja Carlos Vieiran kanssa ajava Eskelinen saa vastaansa useiden kilpailevien tiimien kovien kuljettajien lisäksi myös tiimin toisella autolla ajavan toisen suomalaiskuljettajan Antti Burin. Runsaasti sinivalkoista väriä kantavalla arvostetulla portugalilaistiimillä on tavoitteena sarjan kaksi kärkisijaa ja näin ollen tehdä myös suomalaista autourheiluhistoriaa.

Pitkällä autourheilu-urallaan Espanjan ratamestaruuden lisäksi kaksi rata-autoilun Suomenmestaruutta, yhden Viron mestaruuden sekä ralliautoilu Suomi Cup mestaruuden ajaneen Eskelisen tavoite on asetettu jokaisen seitsemän osakilpailun palkintokorokkeelle ja sitä kautta uuden ratasarjan mestaruuskamppailuun. Kahden tunnin mittaisen kilpailun aikana hän jakaa ajovuoron Campaniçon ja Vieiran kanssa, samoin kuin Buri tiimin toisen autokunnan kanssa.

- Viime vuodelta tuttu mestaruustiimi, koko sarjan yksi kilpailukykyisimmistä autoista ja kaksi nopeaa tallitoveria on ainakin paperilla erinomainen yhdistelmä. Viikko sitten Belgiassa Team Nova Driver siirtyi rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan kärkipaikalle, joten he ovat jo ehtineet saamaan kansainvälisesti hyvän startin kilpailukaudelle. Nyt Pohjois-Espanjan Aragonin radalla yritetään jatkaa tuota menestysputkea, Eskelinen kertoo.

- Oma valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaisesti: Kolmen viikon kuntokuuri Etelä-Espanjassa Malagan auringon alla on johtanut siihen, että todella motivoituneena edellisellä kilpailukaudella Espanjan mestaruuden minulle tuoneen tutun auton ratin taakse istahdan. Nyt tärkeintä niin minulle kuin koko tiimille on luonnollisesti saada hyvä tulos alle ja sitä kautta tasaisesti jatkaa kuukauden välein ajettaviin seuraaviin osakilpailuihin, Eskelinen jatkaa.

Kilpailun aika-ajot ajetaan perjantai-iltana ja kahden tunnin kilpailu lauantaina. Kilpailut televisioidaan jälkilähetyksinä Nelonen Pro televisiokanavalla myöhemmin ilmoitettavaan aikaan.

Mikko Eskelisen kansainvälisen rata-autoilun kilpailukausi 2013:
- 27.-28.04.2013 - Aragon (Espanja)
- 25.-26.05.2013 - Estoril (Portugali)
- 29.-30.06.2013 - Porto (Portugali)
- 30.-31.08.2013 - Portimao (Portugali)
- 14.-15.09.2013 - Braga (Portugali) (siirretty maaliskuulta)
- 05.-06.10.2013 - Imola (Italia)
- 16.-17.10.2013 - Rooma (Italia)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle