Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niko Kaukovalta on valittu pesäpallon uudeksi tuomarijohtajaksi

 

Niko Kaukovalta on valittu pesäpallon uudeksi tuomarijohtajaksi


Luokanopettaja ja kasvatustieteiden maisteri Niko Kaukovalta, 36, Imatralta on aloittanut pesäpallon uutena tuomarijohtajana. Kaukovalta on toiminut aiemmin kahden lajin, jääpallon ja pesäpallon, pääsarjatuomarina.

Tuomarijohtajan vastuulla on Superpesiksen ja Pesäpalloliiton alaisten sarjojen tuomaritoiminta sekä maakuntakouluttajien koulutus.

- Uudella innolla on mukava palata takaisin pesäpallon ja tuomaritoiminnan ytimeen, Kaukovalta sanoo.

Takana on 10 kautta ja 119 ottelua miesten Superpesiksessä vuosina 2001-11. Yksi uran huipennuksista oli valinta miesten Itä-Länsi-ottelun pelituomariksi Raahessa 2008.

Maakuntakouluttajana 12 vuotta toiminut Kaukovalta on ansioitunut lisäksi pesäpallon tuomarikoulutuksen kehittäjänä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Viimeisin projekti oli Superpesistuomarit ry:n järjestämän aputuomarikoulutuksen organisoiminen 2011. Käytännön toiminnan parissa Kaukovalta aikoo jatkaa myös tuomarijohtajana ja lähentää pesäpallo-ottelun eri osapuolia yhteisen pelin parissa.

- Tuomareiden tulee päästä yhdessä pelin sisään ja löytää samasta kehästä pelaajat ja pelinjohtajat. Pesäpallossa tarvitaan lisää vuorovaikutusta ja avointa keskustelua eri toimijoiden välillä, Kaukovalta linjaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle