Suomen naiset voittivat Ruotsin.

Jenkkifutisnaiset yhä voittamattomia Ruotsi-otteluissa

Suomen naisten voittoprosentti maaotteluissa Ruotsia vastaan on edelleen sata, kun lauantain maaottelu päättyi Suomen selvään 39-12 (22-6)-voittoon. Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet vuodesta 2008 alkaen nyt seitsemän kertaa.

Voitto irtosi pitkälti juoksupelin turvin, sillä Suomi eteni 42 juoksuyrityksellä 242 jaardia.

Suomi nousi runsaassa 15 minuutissa 20-0-johtoon, kun pelinrakentaja Jonna Hakkarainen juoksi kaksi touchdownia ja Jutta Luhtala yhden. Toisella puoliajalla Hakkarainen heitti kaksi touchdownia Kirsti Nirhamolle.

Suomen puolustus pelasi erinomaisen ottelun. Ruotsi sai ensimmäiset yritykset koko ottelussa vain viidesti.

- Puolustus pelasi hyvän pelin siihen saakka kun Ruotsi ryhtyi heittämään, Suomen päävalmentaja Jorma Hytönen puntaroi.

- Uudet pelaajat saivat tärkeää kokemusta, Hytönen sanoi nostaen erikseen esille Nirhamon sekä Luhtalan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Jonna Hakkarainen sanoi olevansa peliinsä tyytyväinen, etenkin viime aikojen olkapäävaivat huomioon ottaen.

- Tämä oli hieno kokemus, Turun Trojansia edustava Hakkarainen sanoi.

Ruotsin maajoukkueen suomalaisvalmentaja Ville Korhonen luotsasi vahvasti uudistunutta joukkuetta.

- Meillä oli mukana vain 5-6 vanhaa pelaajaa. Aloitimme pelin hyvin, mutta sitten päästimme pari tyhmää maalia.