Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi suomalaista yhdistetyn pistesijoille - Ilkka Herola sijalle 11

Kaksi suomalaista yhdistetyn pistesijoille - Ilkka Herola sijalle 11

Yhdistetyn yksilökilpailussa kaksi suomalaista sijoittui maailmancupin pisteille. Parhaan sijoituksen kirjasi mäen jälkeen neljäntenä ollut Ilkka Herola, joka 10 km hiihdossa oli hetken aikaa koko ryhmän keulapaikalla. Lopputuloksissa mies sijoittui sijalle 11, kärki karkasi viimeisen kilometrin aikana.

"Sairastelut ovat vieneet miehestä parhaan terän. Uskon että terveen valmistautumisjakson jälkeen paikka palkintopallilla on täysin realismia", Herola kommentoi.

"Olisi pitänyt roikkua pidempään. Sairastelu varmasti oli syynä siihen, ettei miehestä lähtenyt kovinta tehoa irti."

Janne Ryynänen oli toinen suomalainen maailmancupin pisteillä. Mies sijoittui sijalle 26 jääden hieman yli kaksi minuuttia voittajasta, Saksan Johannes Rydzekistä.

"Lähtökohtiin nähden hiihto oli hyvä. Eilen oli ensimmäinen kova treeni sairastelujen jälkeen, ja se tuntui aivan kauhealta. Järkevä hiihto ja pistesija, siihen täytyy olla ihan tyytyväinen. Viimeksi kisailin puolitoista viikkoa sitten ja silloin meno oli aivan erituntuista ennen sairasteluja."

Muista suomalaisista Matti Herola sijoittui lopputuloksissa sijalle 39. Mikke Leinonen oli 50:s, Leevi Mutru sijalla 51, Eetu Vähäsöyrinki 56 ja Arttu Mäkiaho sijalla 58. Jussi Salo keskeytti.

"Flunssa söi miestä pahasti. Toivon mukaan huomenna parisprintissä kulkee paremmin, kilpailu on niin paljon hiihtopainotteisempi. Lähdetään taistelemaan", kommentoi Matti Herola.

Päävalmentaja Petter Kukkonen piti kahta pistesijaa "ihan ok:na".

"Ilkan suorituksesta jää vähän hampaankoloon, mutta jos ajattelee miehen sairasteluja, voi olla tyytyväinen. Ilkka pystyi hiihtämään kärkiryhmän mukana, ja suoritus oli taktisesti ihan hyvä. Loppu tietysti harmittaa, ylämäen konttaamisessa lähti ehkä pari-kolme sijaa. Pelkäsin kuitenkin paljon pahempaa", Kukkonen kommentoi. 

"Se oli hieno homma että kaikki pojat pääsivät kilpailemaan. Se on se, mistä lähdetään liikkeelle ja se onnistui nyt komeasti."

Huomisen joukkuesprintin joukkueet ovat seuraavat: ensimmäinen joukkue Ilkka Herola ja Janne Ryynänen, toinen joukkue Matti Herola ja Leevi Mutru.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ryynänen

Tiedot