Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viisi suomalaisparia Englannin NEVZA-turnaukseen

Viisi suomalaisparia Englannin NEVZA-turnaukseen

 

Beach volley -kausi on kahta kansainvälistä turnausta vaille valmis. Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n halliturnaus järjestetään Bournemouthissa 5.-7. joulukuuta. Turnauksessa on mukana Suomesta kolme nais- ja kaksi miesparia. Kausi päättyy viikkoa myöhemmin Etelä-Afrikan FIVB-turnaukseen.

Taru Lahti ja Riikka Lehtonen hakevat Englannista jo viidettä kansainvälistä turnausvoittoaan tälle kaudelle. Ykkössijat ovat tähän mennessä tulleet Oslon, Jyväskylän ja Göteborgin NEVZA-turnauksista sekä Liechtensteinin Vaduzissa pelatusta CEV:n Challengerista.

- Olemme päässeet treenaamaan ja valmistautumaan hyvin kahteen viimeiseen turnaukseen. Englannissa lähdemme pelaamaan ottelu kerrallaan. Tavoitteena siellä on kuitenkin voitto, kertoo Taru Lahti tunnelmiaan ennen kauden päätöstä.

Naisissa myös Essi Hasu ja Anniina Parkkinen ovat pelanneet hienon kauden. Pari voitti Koldingin turnauksen Tanskassa ja sijoittui Jyväskylässä kolmanneksi. Lisäksi Parkkinen saavutti neljännen sijan yhdessä Taru Lahden kanssa alle 23-vuotiaden MM-kisoissa Puolassa. Kolmas suomalaispari perjantaina alkavassa Englannin turnauksessa on Mari Kivilahti - Laura Tuomola.

Miehistä Bournemouthissa ovat mukana Göteborgin pronssimitalistit Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo sekä Santeri Siren ja Saku Viljamaa. Molempien sarjojen muut osanottajat tulevat isäntämaan lisäksi Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Lahti - Lehtonen ja Hasu - Parkkinen matkustavat Englannista suoraan Etelä-Afrikkaan. Mangaungissa pelattavaan FIVB:n turnaukseen on molemmilla suomalaispareilla suora pääsarjapaikka. Menestyminen kauden päätösturnauksissa takaisi hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen ja Rion olympiakarsintoihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTaru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot