Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi finaaliin välierävoitolla Tshekistä

Suomi finaaliin välierävoitolla Tshekistä

 

Suomi selvitti Göteborgin Scandinaviumissa tiensä salibandyn MM-turnauksen loppuotteluun kun Tshekki kaatui iltapäivän välierässä 8878 katsojan edessä maalein 6-3 (3-2, 1-1, 2-0). Toisessa välierässä kohtaavat klo 18.15 Suomen aikaa Ruotsi ja Sveitsi.

Tshekki teki välierästä Suomelle vaikean ja livahti ensimmäisenä johtoon aikanaan Kooveessa Tampereella Salibandyliigaa pelanneen Tomas Sladkyn maalilla. Mika Moilanen uitti veteraanimaalivahti Tomas Kafkan alta tasoituksen, mutta sitten kolahti taas omissa. Matej Jendrisakin syöttö Suomen maalille pomppasi Jani Kukkolan jalasta verkkoon, ja osuma merkittiin tilanteessa Kukkolan kanssa poskivalssia menneelle Jan Natoville.

Jan Jelinekin kaksiminuuttinen pohjusti Suomen tasoituksen kun Mika Kohonen pudotti alaspäin ja Jani Kukkola pommitti matalan laukauksen Tomas Kafkan jalkojen välistä verkkoon. Erän lopulla astui esiin Suomen tämän päivän hahmo Miko Kailiala: viikon mittaan kipeää kylkeään potenut maalitykki pommitti Tero Tiitun poikkisyötöstä Suomen ensi kertaa johtoon.

Toisessa erässä Tomas Sladky tasoitti pelin vielä kerran Tshekin taklattua ensin Suomen alueella Jani Kukkolan irti pallosta. Sitten oli kuitenkin taas Miko Kailialan vuoro. Nuorukainen otti Nico Salon nopealla oivalluksella omalta alueelta leijuttaman pitkän pallon rinnallaan mukaan ja napautti ilmasta Suomen 4-3-johtoon.

Suomella oli välierän jälkeen lepopäivä Tshekin pelattua puolestaan omansa eilen, ja päätösjaksolla se alkoi näkyä Suomen otteen lujittuessa. Tshekin Tom Ondrusekin hölmö jäähy kädellä pelaamisesta päästi Suomen taas ylivoimalle, ja itse Mika Kohonen sipaisi takatolpalta Tomas Kafkan hukkaamasta pallosta 5-3. Kohonen pääsi hetkeä myöhemmin yrittämään vielä lisää rangaistuslaukauksesta, mutta muuten hyvä harhautus päättyi ohi maalin leijanneeseen nostoon. Suomen viimeisen maalin ja loppunumerot tinttasi puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Jani Kukkola.

- Ei ollut sovittu kuvio vaan huomasin, että vastustajalla oli vaihto kesken ja näin Miklun vapaana, joten juolahti mieleen, puolustaja Nico Salo kertoi tärkeästä neljännestä maalista.
- Muuten oli vähän hermoilevaa pallon kanssa eikä siihen puoleen voi olla ihan tyytyväinen. Oma pää kuitenkin oli kunnossa kuten koko viikon ja oltiin hyvin iholla jolloin vastustaja ei paljoja paikkoja saanut. Myös ylivoima saatiin tänään kuntoon ja siitä aukesi paikkoja voittaa tämä matsi.
Suomen nuoret kapteenina kevään 2011 MM-kultaan johtanut Nico Salo pelaa ensimmäisiä miesten kisojaan, mutta otteissa se ei ole näkynyt.
- Ihan hyvin on mennyt sen jälkeen kun alkutärinöistä päästiin, ja Mika Kohosen ja Tero Tiitun kanssa pelatessa tulee hyviä neuvoja ja oppia. Varmaan olen oppinut kisojen aikana salibandysta uusia asioita, mutta vasta ajan kanssa pääsee hahmottamaan tarkemmin, mitä.

Samoin kuin puolivälierässä, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kiitti puolustuspeliä mutta kaipasi  hyökkäyksiin parannusta.
- Vähän varmaan jännitettiin alussa eikä pallollinen peli ollut sitä mitä piti. Puolustetaan hyvin ja maalivahti pelaa hyvin eli se peruskivi on kunnossa, joka antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä. Pallollisena olisi pitänyt pystyä pelaamaan vielä rohkeammin ja järkevämmin, ja siihen pitää saada huomiseksi parannusta. Erikoistilannepelaaminen oli tänään hyvää. Ylivoima on tärkeä myös pelotteena. Kun se toimii, vastustaja ei uskalla tulla iihan niin kovaa kiinni, Kettunen muistutti.
- Tshekki oli tehnyt kotiläksynsä todella hyvin eikä päästänyt meitä tekemään normaaleja pallollisia juttujamme oikein ollenkaan. Kolme maalia omiin taas on siinä riskirajoilla, kahdella on yleensä hyvät mahdollisuudet pärjätä mutta kolme on jo siinä ja tässä.

Salibandyn MM-kisat
Göteborg, Scandinavium

MM-välierä
13.12. Tshekki - Suomi 3 - 6 (2-3, 1-1, 0-2)

1. erä: 9.55 Tomas Sladky (Milan Tomasik) 1-0, 10.51 Mika Moilanen (Lauri Kapanen) 1-1, 12.45 Jan Natov (Matej Jendrisak) 2-1, 15.27 Jani Kukkola (Mika Kohonen) 2-2 yv, 17.55 Miko Kailiala (Tero Tiitu) 2-3.
2. erä: 31.20 Sladky (Martin Tokos) 3-3, 37.31 Kailiala (Nico Salo) 3-4.
3. erä: 47.43 Kohonen (Kapanen) 3-5 yv, 3-6 Kukkola 3-6 tm.

Suomen parhaana palkittiin Tatu Väänänen.

Maalivahtien torjunnat:
Tomas Kafka Tshekki: 8+7+4=19,
Eero Kosonen Suomi: 3+4+6=13.

Jäähyt: Tshekki 3x2 min, Suomi 2x2 min.

Erotuomarit: Daniel Skoog ja Ola Hamberg, Ruotsi.

Yleisöä: 8878.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle