Suomi taisteli upeasti - Ruotsi maalin parempi finaalissa

Ruotsi voitti miesten salibandyn MM-finaalissa Suomen 3-2 (0-2, 2-0, 1-0). Urheasti taistellut Suomi johti ottelua 2-0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta ei onnistunut maalinteossa enää sen jälkeen, vaan Ruotsi kiri rinnalle ja teki ratkaisumaalin 13 minuuttia ennen varsinaista peliaikaa.

- Tulosta on kunnioitettava. Laitettiin niin hyvin itsemme likoon kuin vain pystyimme. Paikkoja oli tehdä riittävät maalit tänään. Ei päästy sille pysäkille minne halusimme, kertoi päävalmentaja Petri Kettunen Yle Urheilun haastattelussa.

Etukäteen puhuttiin paljon siitä kuinka sallivan linjan erotuomarit antavat loppuottelussa. Kentällä nähtiinkin kovia kaksinkamppailuja ja fyysistä vääntöä.

- Tuomarit onnistuivat tänään ihan hyvin. Siihen ei kaaduttu, Kettunen totesi.

Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen peliä ilahduttavasti 2-0. Jani Kukkola petasi unelma-alun 26 sekunnin jälkeen iskemällään salamamaalilla ja 58 sekuntia ennen erän päätöstä puolustaja Risto Töllikkö laukoi hienosti yläkulmaan.

Toisessa erässä Mattias Samuelsson teki Ruotsin avausmaalin ja Robin Nilsberth sivalsi tasoituksen ylivoimalla ajassa 37.22.

Suomen kompastuskiveksi tuli lopulta heikko viimeistely. Maaleja sen koommin toisessa kuin kolmannessakaan erässä ei Suomelta enää nähty, vaikka maalipaikkoja se pystyikin luomaan.

Finaalin voittomaali merkittiin Henrik Stenbergille, joka kurotti yhdellä kädellä pallon loistavasti torjuneen Eero Kososen taakse.

Maailmanmestaruus on Ruotsille peräti kahdeksas. Ainoastaan Suomi on pystynyt murtamaan länsinaapurin vallan vuosina 2008 ja 2010. Ruotsin MM-turnaus on järjestyksessään 10.

Ottelua Scandinaviumissa seurasi täysi halli, 12 044 katsojaa.

Seuraavat miesten MM-kisat pelataan Latviassa joulukuussa 2016.

Salibandyn MM-kisat
Göteborg, Ruotsi

MM-loppuottelu, Scandinavium
14.12. Ruotsi - Suomi 3 - 2 (0-2, 2-0, 1-0)
1. erä:
00.26 Jani Kukkola (Juha Kivilehto) 0-1, 19.02 Risto Töllikkö (Eemeli Salin) 0-2.

2. erä: 21.02 Mattias Samuelsson (Johan Samuelsson) 1-2, 37.22 Robin Nilsberth (Kim Nilsson) 2-2 yv.

3. erä: 47.00 Henrik Stenberg (Johan Samuelsson) 3-2.

Suomen parhaana palkittiin Jani Kukkola.

Torjunnat: Patrik Åman, Ruotsi: 1+4+6=11, Eero Kosonen, Suomi: 6+7+4=17

Jäähyt: Ruotsi 1 x 2 min, Suomi 1 x 2 min

Erotuomarit: Petr Cerný ja Jirí Janousek, Tshekki

Yleisöä: 12 044