Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilkka Herola paransi loistavalla hiihdolla sijoitustaan

Ilkka Herola paransi loistavalla hiihdolla sijoitustaan

 

Yhdistetyn Ramsaun maailmancupin mäkiosuus peruttiin sunnuntaina, joten hiihto-osuudelle lähdettiin perjantain varakisan tulosten pohjalta. Suomalaismiehet lähtivät yhdistetyn hiihto-osuudelle liki yhdessä nipussa. Ilkka Herola nosti asemiaan kovalla hiihdolla.

Suomalaisilla meni perjantain varakisa heikosti. Ramsaun yhdistetyn mäkikisan peruminen ja varakisan tulosten pohjalta ladulle lähteminen ärsytti ainakin loistavasti hiihtänyttä Ilkka Herolaa: ”Asteikolla nollasta kymmeneen, mua ärsyttää ehkä viidentoista verran. Onhan se ihan voittamaton ketutuksen tunne, kun ei päässyt mäkeen ja tietää, että pystyisi hyppäämään pidemmällekin. Mutta kun ei, niin ei. Onhan se välillä vähän raadollista, mutta pitäisi pystyä noi varakisatkin hyppäämään niin hyvin, ettei tarvitsisi voivotella.”

Ensimmäisenä suomalaisista ladulle ampaisi 39:nneksi perjantain varakisassa hypännyt Matti Herola, joka lähti ladulle 1.37 kärjen perään. Ilkka Herola ja Arttu Mäkiaho lähtivät 1.38 ja Leevi Mutru 1.40 takaa-ajoasemasta.  Ilkka Herola lähti rohkeasti ladulle ja kuroi jo ensimmäisen 1,25 kilometrin kierroksen aikana eroa kiinni 15 sekuntia. ”Varmaan ärsytti niin paljon, että löytyi vauhti siitä”, Ilkka Herola kommentoi ja jatkaa vähän vakavammin: ”Mulla oli hyvä porukka siinä, oli kovia hiihtomiehiä vetämässä sitä porukkaa, niin tiesin, että riittää kun pysyy siinä vauhdissa, oli helppo paikka hiihtää. Kunnon suhteen ei ole mitään ongelmia, mutta hukkaanhan se menee, kun vetää kumpuun tuolla mäessä.”  Ero kärkeen kutistui kovaa vauhtia ja mies nosti kymmenen kilometrin hiihto-osuudella sijoituksensa 24:nneksi jääden 52,8 sekuntia kisan voittaneelle Jason Lamy Chappuis’lle.

Päävalmentaja Petter Klinga kehui urheilijoiden hiihto-osuutta, mutta suomi kovin sanakääntein hyppäämistä: ”Sinänsä sääli, kun hiihto alkaa Ilulla sairasteluiden jälkeen aukeamaan, mutta mäessä on tulokset noin älyttömän huonot, niin tulokset on mitä on.  Kaikilla oli kohtuullisen hyvä hiihtopäivä. Huolto onnistui hyvin suksen kanssa ja meidän pojilta onnistui hiihtokin hyvin. Onhan se mukavampi, että oli jotain hyvääkin. Mutta totuus on, että hyppyrimäkeen on saatava lisää metrejä ei tällaiset tulokset voi jatkua.”

Arttu Mäkiaho jäi maailmancup-pisteiden ulkopuolelle sijoittumalla 36:nneksi, mutta oli kisapäivään tyytyväinen: ”Oli se ihan hyvä kisa, selvästi parempaa kuin eilen ja tänään löytyi vähän lyöntiäkin. Oli hyvä peesi hiihtää, oli varmaan parhaita hiihtoja tällä kaudella. Mieli olisi kyllä tehnyt hyppäämään ja korjaamaan se eilisen joukkuemäen suoritus, mutta ei se sen kummemmin vaikuttanut, kun varakisaan sain ihan kohtuullisen hypyn.”

41:nneksi sijoittunut Leevi Mutru: ”Harmittaa, ettei päästy hyppäämään. Mäkiosuudesta jäi vähän hampaankoloon. Lähdettiin valmistautumaan hiihtoon. Oli ehkä vähän väsyneen oloinen, kun tein valmistelevia ja tuntui huonolta. Piti lähteä kisaan aika rauhassa, enkä lähtenyt upporikasta ja rutiköyhää koittamaan. Sain kohtuullisen ehjän hiihdon tehtyä.” Lumipulan takia Ramsaussa oli latua vain 1,25 kilometriä, joten kierroksia kertyi tavallista enemmän. ”Normaalin neljän kierroksen sijaan hiihdettiin nyt kahdeksan ja sekaisinhan siinä meni kierroksissa”, Mutru naurahtaa ja jatkaa: ”Sitten kun valmentaja huusi, että on viimeinen kierros, niin oli onneksi vielä paukkuja, mitä irrottaa. Ei mikään älyttömän onnistunut, mutta ihan ehjä päivä.”

Matti Herola sijoittui 45:nneksi ja oli kisan jälkeen todella pettynyt: ”Kyllähän se (mäkiosuuden peruminen) harmitti. Olisihan tuota voinut hyppyä yrittää parantaa. Toisaalta tuo hiihto-osuus oli sellainen, että ihan sama, vaikka olisi kärjestä lähtenyt, niin ei olisi paljon auttanut. Ei mulla jäänyt kyllä mitään positiivista tästä. Jos jäin ladulla Ilkasta kaksi minuuttia, niin lenkkivauhtia hiihtäminen tänään oli.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle