Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikkonen parhaana suomalaismiehenä 18:s Drammenissa

Mikkonen parhaana suomalaismiehenä 18:s Drammenissa

 

Peräti viisi kuudesta suomalaismiehestä selvitti tänään tiensä aika-ajosta erävaiheeseen Drammenin kaupunkisprintissä.  Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta vastasi 18:nneksi hiihtänyt Juho Mikkonen.

Juho Mikkonen vastasi suomalaismiesten parhaasta tuloksesta sijoittumalla 18:nneksi Drammenin perinteisen sprinttikisassa. ”Ihan mukava fiilis on nyt. Vähän huono tammikuu, niin mukava päättää viimeiseen maailmancupiin ihan onnistuneella suorituksella. Olin pidoilla liikenteessä. Mulla oli siinä karsinassa mukana kahdet sukset ja molemmat monotkin ja arvoin kummalla lähdin. Katselin siinä muiden menoa ja oli kymmenen minuuttia aikaa tehdä päätös, niin päädyin lopulta pitoon. Oli oikea valinta. Hyvä rata, pitkä loppusuora, joka kiristyy mäkeen. Ehkä ois vähän voinut passailla ja säästellä maalisuoralle, mutta ihan hyvä näinkin. Mukava mieli tästä jäi.”

20:nneksi sijoittunut Toni Ketelä oli tyytyväinen kauden kokonaispanokseensa: ”Sairastelun jälkeen paras terä on kadonnut, mutta taktisesti oli tänään täydellinen hiihto. Oli tarkoitus alussa aurinkokannella matkustaa ja sitten kääntöpaikalla täysillä iskeä. Ekan nousun päällä olisin voinut olla oikeastaan kuudeskin, mutta siinä haarakäynnissä kohelsi porukka, niin pääsin iskee kolmanneksi. Kääntöpaikalta oli tarkoitus lähteä lyömään vauhtia, ja pystyinkin samaa vauhtia pitämään maalisuoran puoliväliin, mutta sitten kun olisi pitänyt lähteä kirimään, niin jalka puutui täysin, ei lähtenyt mihinkään. Oishan se ihme, jos sairastelu ei missään näkyisi. Kokonaisuutena hyvä kausi, viisi maailmancupin starttia, kolmesti välieriin ja kerran podiumille. Ihan hyvä fiilis.”

Anssi Pentsinen sijoittui tänään kisassa 25:nneksi: ”Ihan hieno oli keli ja tapatuma, mutta omat urheilusuoritukset eivät omaa mieltä tänään lämmittäneet, vaikka aurinko niin ihanasti lämmittikin. Aika-ajoon menin ilman pitoja tasatyönnöllä, mutta keli muuttui ja vaihdoin pidot erään. Otin taktiikaksi sen, että en vedä ennen loppusuoraa metriäkään, että on mahdollisimman paljon voimaa loppusuoralla. Oli vähän huonoa onneakin matkassa, kun siinä mäessä kaatui yksi kaveri jalkoihin ja jäin paljon kärkijoukosta. Mutta ei minun suoritus tänään siihen kaatunut, en vaan pystynyt parempaan kiriin. Huono kisa.”

Matias Strandvall sijoittui 27:nneksi. Strandvall lähti viimeiseen nousuun kärjestä, mutta hyytyi loppusuoralla: ”Ei riittänyt jerkku. Tuntui, että jaksoi kyllä pitää frekvenssiä, mutta ei ollut sellaista jerkkua käsissä, mitä tuollainen jäykkä loppu vaatii. Oli pikkuisen liian hidas keli työntämiseen. Aika moni, joka työnsi aika-ajossa, vaihtoi pidot eriin. Mä päätin, että työnnän, koska työnsin viime vuonna ja pärjäsin hyvin. Nyt vaan ei ollut käsissä jerkkua, mitä olisi vaatinut. Rataa on vähän muutettu: vähennetty tasaista osuutta, ennen kierrettiin yks kortteli, mutta nyt oli vaan yksi tötsä. Kirkon takana oleva nousua oli jyrkempi kuin ennen. Mu n mielestä se vanhan mallin rata oli parempi.

Ristomatti Hakola jäi oman eränsä viimeiseksi katkottuaan sauvan. ”En tiedä, mitä tapahtui. Taisin itse polkaista sauvan rikki, kun siinä tasurimies levitti saksensa esiin, joku astui mun suksen päälle, niin mä varmaan itse polkaisin sauvan päälle ja sitten olikin enää puolikas sauva kädessä. Aika-ajossa lähdin kovaa keulaan mäen päälle ja lopussa otin aika paljon pataan, onneksi pääsin jatkoon. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, kun on monta kertaa päässyt jo pisteille, niin haluaisi vähän enemmänkin saavuttaa. Mutta täytyyhän tässä olla kauteen tyytyväinen, kun pystyy jo isoja poikia vastaan kilpailemaan ja pääsee maailmancupissa sprintissä jatkoon, kun viime vuonna en skandinavia supissa päässyt kisaan. Ja viikonloppuna tuli distanssipisteitäkin, niin oon tyytyväinen. Viikonloppuna sitten viiskymppiä Oslossa. Hiihdetään nyt koko rahan edestä.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuho Mikkonen

Tiedot

Virpi Sarasvuo

Tiedot