Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle toinen 2-3-tappio Belgialle

Suomelle toinen 2-3-tappio Belgialle

 

Suomen taistelu riitti jälleen vain kahteen erävoittoon Belgiaa vastaan lentopallon Maailmanliigan toisessa ottelussa Tampereella sunnuntaina. Suomen tappio tuli nyt luvuin 2-3 (31-29, 20-25, 25-23, 21-25, 11-15).

Suomi pisti Belgian ahtaalle pahoilla aloitussyötöillään, mutta hyökkäyksissä olisi kaivattu lisää rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Belgia puolestaan pelasi erittäin tasapainoisen pelin, puolusti loistavasti ja hyökkäsi Suomea tehokkaammin.

- Meillä oli todella hyvä aloitussyöttö ja yleensä sillä pitäisi voittaa tällaisia pelejä. Viides erä oli taas vaikea meille. Meidän pitää oppia käsittelemään ratkaisuerän tilanteet paremmin, myös minun itseni, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

- Meidän pitää löytää ratkaisut hyökkäyspelin tehostamiseksi ja myös torjuntaa pitää parantaa,

Belgialle kaksi voittoa olivat tärkeitä, koska nykysäännöillä voitot ratkaisevat ensimmäiseksi joukkueiden sijoituksen sarjataulukossa.

- Tämä viikonloppu oli meille ennakkoon iso kysymysmerkki, mutta siitä tulikin meille täydellinen kahdella voitolla, Belgian valmentaja Dominique Baeyens totsi.

Suomen kapteeni Antti Siltala tunnusti, että Belgia oli näissä kahdessa pelissä parempi.

- Heidän pelinsä oli hyvin balanssissa, puolustus oli loistava ja he hyökkäsivät paljon viisaammin kuin me. Me emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä, Siltala sanoi.

Suomen pelaajista Urpo Sivula teki 21 pistettä, Olli-Pekka Ojansivu 20 ja Siltala 16. Belgian ykköspyssyt olivat yleispelaaja Sam Deroo 22 ja hakkuri Gert Van Walle 21 pisteellä.

Suomen avausseitsikko oli sama kuin lauantaina eli Sivulan, Siltalan ja Ojansivun lisäksi passari Eemi Tervaportti, libero Lauri Kerminen sekä keskitorjujat Matti Oivanen ja Jukka Lehtonen. Konstantin Shumov tuli kahteen viimeiseen erään Lehtosen tilalle.

Avauserässä nähtiin hurjaa taistelu, jonka Suomi yhdeksän eräpallon jälkeen voitti 31-29. Sivula teki komeat 8 pistettä.

Toisessa erässä Belgia hallitsi koko ajan. Kolmannen erän kääntymisessä Suomelle oli Siltalan pitkä syöttövuoro avainasemassa. Neljännessä erässä Belgia nousi taas niskanpäälle. Viidettä erää Belgia johti 6-2, mutta Ojansivun syöttövuorolla Suomi meni johtoon 7-6. Sen jälkeen Belgia otti hallinnan ja meni otteluvoittoon Van Wallen parilla ässällä ja suomalaisten virheillä.

Suomen pistemiehet
Urpo Sivula 21
Olli-Pekka Ojansivu 20
Antti Siltala 16
Matti Oivanen 12
Konstantin Shumov 6
Eemi Tervaportti 4
Jukka Lehtonen 3
Tomi Rumpunen 1

Belgian pistemiehet
Sam Deroo 22
Gert Van Walle 21
Kevin Klinkenberg 16
Pieter Coolman 14
Pieter Verhees 13
Matthias Valkiers 4
Tomas Rousseaux 3
Stijn D´Hulst 2
Seppe Baetens 1

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle