Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiskuljettajat hallitsevat Lamborghini ratasarjaa

Suomalaiskuljettajat hallitsevat Lamborghini ratasarjaa

 

Patrik Kujalalle jälleen voitto ja Mikko Eskeliselle arvokas kakkossija

Formula-1 radoilla ajettavassa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa mäntsäläläinen Patrik Kujala, 18, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 42, saavuttivat erinomaista suomalaismenestystä sarjan Englannin Silverstonessa ajetuissa osakilpailuissa. Kujala ajoi jälleen kaksi suvereenista yleiskilpailun voittoa ja Eskelinen kotiutti neljänneksi ja toiseksi korkeimmat PRO-AM -luokan mestaruuspisteet. Sarjatilanteissa Kujala johtaa 17 pisteellä PRO-luokka ja Eskelinen on jaetulla PRO-AM -luokan sarjajohdossa kun ajamatta on vielä kahdeksan osakilpailua.

Kujala oli, sarjan Italian Monzan avausviikonlopun tapaan, suvereenisesti koko viikonlopun nopein kuljettaja. Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks starttasivat Silverstonen 5,8 kilometrin mittaisella Formularadalla ajettuihin kilpailuihin lähtöruuduista 11 ja 18. 50 minuutin ja 24 kierroksen kiivaan kilvanajon jälkeen heidän tilipussi kasvoi neljänneksi ja toiseksi korkeimmilla PRO-AM luokan mestaruuspisteillä ja Kujala jatkaa täyden pistepotin turvin suomalaisen moottoriurheiluhistorian tuottamista.

Eskelisen riemulla ei ollut rajaa kun hän, Kujalan tapaan, ajaa tällä hetkellä pitkän autourheiluhistoriansa parhainta alkanutta kilpailukautta.

- Tiesimme, että aika-ajoissa olisi onnistuttava, mutta jälleen kerran hitaampi kanssakilpailija oli radan ratkaisevissa kohdissa edessä ja siten lähtöruudut 11 ja 18 olivat suuri pettymys. Lisäksi kun lauantain osakilpailussa jäimme vain karvan verran palkintokorokesijasta niin emme koskaan olisi voineet uskoa, että sunnuntain 18 lähtöruudusta noustaan yleiskilpailun seitsemänneksi ja luokkamme hopeasijalle. Hoidin puhtaasti ajovuoroni ja tallitoverini Kelvin Snoeks näytti jälleen kerran ajotaitojaan nostaen viimeisellä kierroksella meidät neljänneltä sijalta hopealle. Huikea kisa ja huikea fiilis, kertoo Eskelinen riemustaan.

- Sarjatilanteessa olemme nyt jaetulla kärkisijalla ja se antaa voimakkaasti uskoa Juhannuksena Ranskan Paul Ricardin radalla ajettaviin kahteen seuraavaan osakilpailuun. Lisäksi kun nuori Patrik Kujala ajoi jälleen kaikille jäljet selkään ja näytöstyyliin voitti kummatkin osakilpailut niin kyllä tunnelmat ovat seuraaviin osakilpailuihin saakka vähintäänkin erinomaiset. Iso kiitos menestyksestämme kuuluu ehdottomasti tallitoverilleni Kelvin Snoeksille sekä koko saksalaiselle Leipert Motorsport -tiimille, jotka ovat kaikki tehneet täydellistä työtä, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa kuljettajat ajavat toisiinsa nähden identtisillä Lamborghini Huracan autoilla ja koska autot ovat tekniikaltaan samat niin kuljettajien ajotaidot ovat se mikä ratkaisee menestyksen. Kilpailun taso on sarjassa huikea ja siitä erinomainen esimerkki saatiin jälleen tänään kun PRO-AM luokan viisi kärkikuljettajaa mahtuu noin 150 kilometrin mittaisessa kilpailussa 10 sekunnin sisään.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Silverstone, sunnuntain
osakilpailu, PRO-AM luokka:

1. Adrian Amstutz, 24 kierrosta
2. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +5,784sek
3. Mikhail Stepanov & Harald Schlegelmilch, +7,216sek
4. Rafaele Giannoni, +9,563sek
5. Simone Pellegrinelli, +10,282sek

Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjatilanne 4/12 osakilpailun jälkeen:
PRO-AM -luokka:

1. Adrian Amstutz, 38 pistettä
2. Mikko Eskelinen, 38 pistettä
2. Kelvin Snoeks, 38 pistettä
3. Matteo Bobbi, 30 pistettä
3. Jay Palmer, 30 pistettä
4. Marco Moscato, 30 pistettä
4. Loris Spinelli, 30 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle