Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhonen nousi viidenneksi Volkswagen Golf Cupin pisteissä

Simo Muhonen nousi viidenneksi Volkswagen Golf Cupin pisteissä


Kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa jyväskyläläinen Simo Muhonen sai Saksan Sachsenringillä ajetuissa sarjan neljännessä osakilpailuviikonlopussa jälleen kokea aika-ajojen merkityksen. Silti alakanttiin menneiden suoritusten seurauksena hän kilpailuissa onnistui kotiuttamaan yhdeksänneksi ja viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet ja nousi sarjatilanteessa upeasti viidennelle sijalle kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä neljä osakilpailua.

Sachsenringin ensimmäiseen osakilpailuun nuorukainen starttasi 10. lähtöruudusta ja ensimmäisellä kierroksella sattuneen kolaroinnin seurauksena hän ajautui radan ulkopuolelle hiekalle ja tipahti sijalle 23. Kuitenkin sisuntuneen kilvanajon päätteeksi hän pystyi 23 minuutin mittaisessa kilpailussa nousemaan upeasti sijalle 9.

Toiseen lähtöön hän starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta ja erinomaisen lähdön seurauksena onnistui ensimmäisen kierroksen aikana nousemaan viidenneksi. Toiseksi nopeimman kierrosajan 25 minuutin mittaisessa kilpailussa ajanut Muhonen onnistui pitämään sijoituksen ja saapui maalilipulle viidenneksi nopeimpana kilpailijana.

Hallitseva Porsche GT3 Cup Trophy Finland hopeamitalisti oli silti pettynyt mies.

- Ennen kilpailua tiesin, että nyt olisi päästävä palkintokorokkeelle ja sen tavoitteen saavuttamiseksi aika-ajoissa olisi pitänyt sijoittua viiden nopeimman joukkoon. Sen takia 10. ja 8. lähtoruudut olivat suuri pettymys, Muhonen kertoo.

- Lisäksi kun vielä ensimmäisen lähdön tiukka kilpailutilanne pudotti minut sijalle 23. ja vaikka sieltä onnistuin nousemaan sijalle 9. niin se ja toisen lähdön 5. sija on laiha lohtu kun ajatellaan tiukan kilpasarjan mitalitaisteluja. Edes toisen osakilpailun toiseksi nopein kierrosaika ei paljoa lämmmitä kun panoksena on sarjan mitalit, Muhonen jatkoi.

Kummankin osakilpailun voittoon ajoi tuttuun tapaan aikaisemmat osakilpailut myös voittanut Jeffrey Kruger. Hän johtaa sarjaa ylivoimaisesti 58 pisteen turvin. Muhosella matkaa pronssisijaan on 74 pistettä ja hopeasijaan 78 pistettä. Koska osakilpailukohtaisesti jaossa on vielä 120 pistettä niin teoreettisesti jyväskyläläisellä on vielä hyvät mahdollisuudet kansainvälisesti kovasti arvostetun sarjan himmeimmille mitaleille.

Volkswagen Golf Cupin kilpailukauden toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun kolmantena viikonloppuna Tsekin Brnon radalla.

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Sachsenring #1 kilpailu: 29.8.2015: Top-3:
1. Jeffrey Kruger, 23:29.244
2. Dylan Pereira, +5.631sek
3. Markus Fluch, +7.122sek
---
9. Simo Muhonen, +27.611sek

Lopputulokset Volkswagen Golf Cup Sachsenring #2 kilpailu: 30.8.2015: Top-3:
1. Jeffrey Kruger, 25:34.134
2. Andre Glies, +1.591sek
3. Michal Gadomski, +2.050sek
---
5. Simo Muhonen, +2.586sek

Volkswagen Golf Cup sarjatilanne 2015: 8/12 osakilpailua, Top-7:
1. Jeffrey Kruger, 328 pistettä
2. Marcus Fluch, 270 pistettä
3. Dylan Pereira, 266 pistettä
4. Michał Gadomski, 237 pistettä
5. Simo Muhonen, 192 pistettä
6. Piotr Parys, 183 pistettä
7. Gosia Rdest, 178 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle