Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kohti kautta 2015-2016 - KJT:lle kahdeksan uutta pelaajasopimusta

Kohti kautta 2015-2016 - KJT:lle kahdeksan uutta pelaajasopimusta

 

Suomi-sarja kauteen 2015-2016 valmistautuva KJT on solminut kahdeksan uutta pelaajasopimusta. Viime kaudella joukkueessa pelanneista pelaajista jatkosopimuksen solmivat maalivahti Sami Nousiainen, puolustaja Jami Jokela, sekä hyökkääjä Sami Häkkinen. Kiekko-Vantaan organisaatiosta Tuusulaan siirtyvät puolustaja Jesse Hämäläinen, sekä hyökkääjät Jiri-Waltteri Vallenius, Joel Närhi ja Saku Piha. Hyökkääjä Juuso Kankkunen edusti viime kaudella EKS:n A-nuoria Mestiksessä.

- Näiden sopimusten myötä meillä on joukkue ihan mukavasti kasassa, mutta ringissä on edelleen muutama sopimukseton pelaaja, joilla on hyvä sauma murtautua avaukseen. Todella hyvä kilpailutilanne jokaisella pelipaikalla, KJT:n päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Samit Häkkinen ja Nousiainen viime kaudella isossa roolissa

Sami Häkkiselle, 23 (173 cm, 78 kg) alkava kausi on KJT:ssa kolmas. Viime kaudella Häkkinen oli joukkueen kuudenneksi tehokkain pistemies ja viidenneksi tehokkain maalintekijä Suomi-sarjan runkosarjassa. 31 ottelua toivat tilastoihin 21 tehopistettä (10+11). Kevään pudotuspeleistä Häkkinen kirjautti tilastoihin kahdeksasta ottelusta neljä tehopistettä (2+2). Yhteensä Häkkinen on pelannut urallaan Suomi-sarjaa 104 runkosarjan ottelua (21+43=64), sekä 13 playoff-ottelua (5+6=11).

- Häkkisen arvo joukkueessa näkyy kentällä ja kopissa. Hienoa, että viime kausina joukkueen johtaviin pelaajiin kuulunut kaveri saatiin pidettyä joukkueessa. Todella pidetty kaveri joukkueessa, Petrell kuvailee.

Sami Nousiainen, 20 (184 cm, 88 kg) aloittaa KJT:ssa toisen kautensa. Viime kaudella Nousiainen debytoi miesten sarjatasolla pelaten Suomi-sarjan runkosarjassa 26 ottelua torjuntaprosentilla 89,7 %. Voitto-otteluita kertyi 13 ja nollapelejä yksi. Kausina 2012-2014 Nousiainen edusti Kiekko-Vantaan A-nuoria Mestis-tasolla.

- Nousiainen täydentää maalivahtiosastomme. Silläkin pelipaikalla meillä on kilpailu kohdillaan ja haluamme nähdä, että kaikki maalivahdit potkivat sopivasti toisiaan takamukseen ja näyttävät, että haluavat pelata, Petrell muistuttaa.

"Näyttää hyvää esimerkkiä esimerkillään"

Nousiaisen tavoin myös Jami Jokelalle, 22 (175 cm, 71 kg) alkava kausi on KJT:ssa ja miesten sarjatasolla toinen. Viime kaudella Jokela pelasi Suomi-sarjan runkosarjassa 21 ottelua (2+3=5) ja pudotuspeleissä kahdeksan ottelua (0+1).

- Jokela oli viime kevään johtavia puolustajia Hyrylässä, joten luonnollisesti olemme tyytyväisiä, että hän jatkaa. Näyttää hyvää esimerkkiä esimerkillään, Petrell hehkuttaa.

Jiri-Waltteri Vallenius, 22 (180 cm, 77 kg) pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan Idän Miehissä II-divisioonaa. Runkosarjassa Vallenius pelasi 14 ottelua tehden niissä kahdeksan tehopistettä (3+5) ja pudotuspeleissä / karsinnoissa yhdeksässä ottelussa 13 tehopistettä (3+10). Tämän kesän harjoitusotteluista Vallenius on pelannut kaksi ja tehnyt niissä viisi tehopistettä (1+4).

- Vallenius on osoittanut harjoitusotteluissa, että taka-askelia ei oteta ja tehojakin syntyy. Hyvä pelaaja omalle joukkueelle ja sopivan inhottava vastustajalle, Petrell kertoo.

Joel Närhi, 21 (188 cm, 89 kg) pelasi viime kaudella kolmessa eri joukkueessa. Kiekko-Vantaan A-nuorissa Närhi pelasi Mestistä 18 ottelua lähes piste-per-ottelu tahdilla (6+11=17). Lohipaitojen edustusjoukkueessa Mestistä kertyi kauden aikana 13 ottelua ilman tehomerkintöjä. Lisäksi Närhi nähtiin kauden aikana KJT:ssa ja Suomi-sarjassa viiden ottelun verran lainalla (0+2=2). Närhi on pelannut tänä kesänä kuusi harjoitusottelua tehden niissä viisi tehopistettä (2+3).

- Närhi on monikäyttöinen hyökkääjä, sillä hän pystyy pelaamaan kaikissa erikoistilanteissa, laidassa ja keskellä. Viime kaudella hän debytoi Mestiksessä ja Suomi-sarjassa, mutta nyt olisi paikka iskeä itsensä läpi miesten tasolla. Armeija ei ainakaan toistaiseksi ole paljoa haitannut, Petrell sanoo.

"Pää ja halu riittää varmasti"

Jesse Hämäläinen, 21 (180 cm, 78 kg) on pelannut kolme edellistä kautta Mestistä Kiekko-Vantaan A-nuorissa. Yhteensä otteluita kolmen kauden aikana kertyi 105 ja niissä syntyi 37 tehopistettä (15+22). Kesän harjoitusotteluissa Hämäläinen on ollut KJT:n toiseksi tehokkain puolustaja. Kuusi ottelua ovat tuoneet tilastoihin kaksi tehopistettä (1+1).

Saku Piha, 21 (190 cm, 88 kg) on Hämäläisen tavoin pelannut kolme edellistä kautta Mestistä Kiekko-Vantaan A-nuorissa. 61 pelaamassaan ottelussa Piha kirjautti 43 tehopistettä (24+19). Viime kaudella Piha debytoi myös miesten sarjatasolla pelaten kaksi Mestiksen runkosarjan ottelua lohipaidassa (0+0). Kaudella 2009-2010 hän saavutti HIFK:n joukkueessa C-nuorten SM-hopeaa. Kesän harjoitusotteluissa Piha on kirjauttanut kuudessa pelaamassaan ottelussa kolme tehopistettä (1+2).

Juuso Kankkunen, 21 (173 cm, 72 kg) on Kouvolan KooKoon kasvatti, joka siirtyi viime kaudeksi Kouvolasta pääkaupunkiseudulle ja EKS:n A-nuorten joukkueeseen. Kausi EKS:ssa ja A-nuorten Mestiksessä toi tilastoihin 41 ottelua ja 29 tehopistettä (11+18). Kankkunen on urallaan ehtinyt pelata jo miesten sarjaotteluita. Kausina 2012-2014 hän edusti KooKoo-65:n II-divisioona joukkuetta 24 ottelussa tehden niissä 15 tehopistettä (4+11). Viidessä pelaamassaan harjoitusottelussa tänä kesänä Kankkunen on tehnyt kaksi maalia.

- Hämäläisellä, Pihalla ja Kankkusella on saumat murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja mielenkiintoista onkin nähdä miten heidän siirtyminen junioreista miehiin tapahtuu. Kaikkien heidän pää ja halu riittää varmasti, Petrell uskoo.

KJT:lla on nyt kasassa yhteensä 28 pelaajasopimusta joista kuusi on juniorisopimuksia.

"Kiekko-Vantaa ottelu on meille todella kova haaste"

KJT on pelannut kesän aikana kuusi harjoitusottelua, voittanut niistä neljä ja hävinnyt kaksi, ja edessä on vielä kaksi harjoitusottelua ennen perjantaina 18. syyskuuta Porvoossa käynnistyvää Suomi-sarjan runkosarjaa.

- Harjoituskausi tähän mennessä on mennyt suunnitelman mukaan ja opimme koko ajan pelaajista ja joukkueesta enemmän. Pakko on myös ihailla pelaajien työetiikkaa, sillä en ole näin urheilullisessa joukkueessa ennen ollut mukana. Se on elintärkeä piirre nuoressa joukkueessa, joka haluaa kehittyä ja voittaa, Petrell muistuttaa.

Perjantaina KJT kohtaa Talosyke Areenalla, Hyrylän urheilupuistossa Mestis-joukkue Kiekko-Vantaan, jota valmentaa viime kauden KJT:n päävalmentaja Simo Mälkiä. Kyseessä on KJT:n viimeinen kotijäällä pelattava harjoitusottelu ennen Suomi-sarja kautta 2015-2016.

- Kiekko-Vantaa ottelu on meille todella kova haaste. Ja se on myös jokaiselle pelaajalle hyvä henkilökohtainen mittari siitä, miten pystyy kamppailemaan ylemmän sarjatason pelaajia vastaan. Joukkueena olemme käyneet jo hieman pelitapaan liittyviä asioita joita haluan pelissäkin nähdä. Joka tapauksessa odotan hyvää ja vauhdikasta peliä, Petrell sanoo.

KJT:n viimeiset harjoitusottelut

Pe 4.9. kello 18:30 (Hyrylä) KJT-Kiekko-Vantaa
Pe 11.9. kello 18:30 (Forssa) FPS-Kiekko-Vantaa

KJT:n ensimmäiset ottelut Suomi-sarjassa

Pe 18.9. kello 19:00 (Porvoo) Hunters-KJT
La 19.9. kello 17:00 (Hyrylä) KJT-Ketterä

KJT:n sopimustilanne 3.9.2015

Maalivahdit

30 Juuso Laukkanen *
33 Juuso Hyyppä
40 Sami Nousiainen

Puolustajat

3 Petteri Malm
4 Henri Siivonen
7 Lasse Malo
8 Jami Jokela
12 Markus Hämäläinen
15 Miro Karimies *
23 Tuomas Suominen 
24 Juho Väliaho  *
25 Jesse Hämäläinen

Hyökkääjät

2 Otto Leppänen 
6 Niki Kaila 
9 Joni Häppölä 
10 Jami Häppölä *
11 Mergim Maxhuni
13 Reko Riihinen 
14 Juuso Perttilä 
16 Juuso Kankkunen 
17 Saku Piha
19 Nicolas Ulessi *
21 Markus Rämä 
26 Sami Häkkinen 
28 Aapo Lehvonen * 
29 Mikael Kivinen 
32 Joel Närhi
34 Jiri-Waltteri Vallenius

* = Juniorisopimus

KJT:n kapteenit kaudella 2015-2016

C - Lasse Malo, A - Markus Rämä ja A - Petteri Malm

KJT:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle