Salibandyliigan vuosi 2016 alkoi kelpo maalitalkoilla

Salibandyliigan vuosi 2016 alkoi kolmella ottelulla kun Viikingit ja SPV tasasivat Helsingin kärkiottelussa pisteet tuloksella 5-5, M-Team yllätti Oulussa OLS:n 9-5 ja Happee pöllytti "Hirviteatterissaan" NST:tä 12-6.

Viikingit ja SPV kävivät vuorollaan maalin johdossa, mutta kumpikaan ei kyennyt repäisemään ratkaisevaa eroa. Niclas Meyer kiskaisi päätöserän aluksi isännät 5-4-johtoon, mutta viisi minuuttia ennen loppua Jyrki Holopainen napautti loppulukemat Mika Kohosen syöttöoivalluksellaan käynnistämän nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Oulun mittelö ratkesi toisessa erässä, johon lähdettiin tasatilanteesta 2-2. Markus Piittisjärvi, Timo Elomaa, Iiro Kinnunen, Jami Sjöblom ja Joni Haapamäki tulittivat 12 minuutissa lukemiksi 2-7. Jarkko Aavaharju oli saldollaan 1+2 voittajien tehokkain, isännille iski Valtteri Parviainen kolme maalia ja syötti yhden.

Jyväskylässä sitkeä NST nousi vielä kymmenen minuuttia ennen loppua tilanteeseen 7-6, mutta Happee ehti karata uudelleen Lauri Liikasen, Petri Kaukon ja Peter Kotilaisen onnistuttua maalinteossa. Viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kaksi erikoistilannemaalia. Tehot 2+3 rohmunnut Juuso Heikkinen laukoi Happeen 11. maalin kahden miehen alivoimalla, ja viimeisellä sekunnilla osui vielä Vili Liponen rangaistuslaukauksesta.

Happee johtaa nyt liigaa kahden pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen Classiciin. Hännillä riutuvat tasapisteissä NST ja Nokian KrP.

Salibandyliiga jatkuu torstaina ottelulla Nokian KrP - SalBa.