Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikka Honkanen suurpujotteluvoittoon Itävallassa

Riikka Honkanen suurpujotteluvoittoon Itävallassa

 

Naisten alppimaajoukkueen nuori tulokas Riikka Honkanen, 17, on voittanut naisten FIS-suurpujottelun Itävallan Reiteralmissa. Nurmijärveläistä alppihiihtoseura Alpine Race Team Taaboria edustava Honkanen nousi ensimmäisen kierroksen kolmannelta sijalta kilpailun ykköseksi 0,43 sekunnin erolla ennen Italian Sofia Pizzatoa. Suomalaisista Saana Ahonen oli kahdestoista ja Vanessa Ekstam 45:s.

Honkanen onnistui Reiteralmissa molemmilla kierroksilla hyvin. Loivaan rinteeseen rakennetut radat olivat jäiset ja siten myös toisella kierroksella hyvässä kunnossa.

- Ensimmäinen kierros tuli virheettömästi. Olin ehkä hieman varovainen ja laskustani puuttui aggressiivisuutta. Toisella kierroksella rata pysyi hyvässä kunnossa. Loivan rinteen takia jouduin työstämään laskuani radan alusta sen loppuun. Laskuni oli virheetön, tyytyväisiä ykköstilaan ollaan, Honkanen hymyili kilpailun jälkeen.

Itävallassa saavutettu FIS-suurpujotteluvoitto oli Honkaselle naisten sarjassa uran toinen. Ensimmäisen hän saavutti viime talvena Ruotsin Åressa. Menestys FIS-kisoissa tuo tärkeitä FIS-pisteitä ja parempia lähtönumeroita muun muassa Euroopan Cupin kilpailuihin.

- Kaikki rankingpisteet ovat tuloksen tekemisen kannalta todella tärkeitä. Ne tuovat paremmat lähtönumerot Euroopan Cup-osakilpailuihin, joissa on seuraava tavoitteeni menestyä.

Tahkon alppilukiota käyvän nuoren laskijan kauden pääkilpailut ovat helmikuun puolivälissä Norjan Lillehammerissa laskettavat nuorten olympialaiset ja helmi-maaliskuun taitteessa Venäjän Sotshissa käytävät alppihiihdon nuorten MM-osakilpailut.

Tuloksia: FIS-suurpujottelut, Raiteralm, Itävalta:
1. Riikka Honkanen (FIN) 2.11,94
2. Sofia Pizzato (ITA) + 0,43
3. Elisa Platino (ITA) + 0,53
4. Alexandra Tilley (GBR) + 0,61
5. Katrin Hirtl-Stanggassinger (GER) + 0,66
12. Saana Ahonen (FIN) + 2,26
45. Vanessa Ekstam (FIN) + 21,17

Miesten suurpujottelu Adelbodenissa peruttiin sääolosuhteiden takia

Lauantaina Sveitsin Adelbodenissa oli tarkoitus kisata miesten suurpujottelun maailmancupin osakilpailu, mutta vesisateen takia Kansainvälinen hiihtoliitto FIS joutui perumaan kilpailun kokonaan.

Vettä Adelbodenissa satoi päivällä taivaan täydeltä eikä kisoja olisi pystytty mitenkään viemään läpi. Tämän takia FIS oli pakotettu perumaan kisat.

Sunnuntaina Adelbodenissa on tarkoitus laskea miesten pujottelukilpailu. Tämän hetken sääolosuhteet näyttävät, että iltaa kohden vesisade hellittää, mutta sunnuntaiaamulle olisi vielä luvassa räntäsadetta, joten olosuhteet sunnuntain pujottelua ajatellen eivät vaikuta lupaavilta.

Päätös sunnuntain pujottelusta tehdään viimeistään sunnuntaiaamuna.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle