Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jylhä säväytti jälleen maailmancupin sprintissä

Jylhä säväytti jälleen maailmancupin sprintissä

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Planicassa sprinttikisoilla puolipilvisessä ja pienessä pakkassäässä. Naisissa parasta suomalaisvauhtia piti sijan 24 Mona-Liisa Nousiainen, miehissä erävaiheeseen ylti peräti neljä sinivalkoista hiihtäjää.

Nousiaisen jälkeen suomalaisista Leena Nurmi oli 37:s, Katri Lylynperä 40:s ja Andrea Julin 44:s. Planicassa 24:nneksi sijoittunut Nousiainen oli päivän urakkaansa ilmeisen tyytyväisen oloinen.

"Aika-ajossa tuntui ettei millään pääse vauhtiin, mutta loppu tuli hyvin kun jaksoi työstää loppuun asti", Nousiainen kertoi, ja jatkoi:

"Erähiihdossa tein sen minkä pystyin, taktisesti oli ihan hyvä hiihto. Ihan kohtuullinen suoritus tänään", päivän paras suomalaisnainen Nousiainen totesi.

Naisten ykköseksi sivakoi Ruotsin Stina Nilsson ennen norjalaisia Astrid Jacobsenia ja Heidi Wengiä.

Miesten puolella suomalaispanos oli varsin upea, parhaaksi sinivalkoiseksi taisteli jälleen kerran Martti Jylhä. Hän vaikutti olevan positiivisin mielin urakkansa jälkeen.

"Olen tyytyväinen siihen että pääsin kymmenen joukkoon, päivä sujui kaikinpuolin hyvin. Jaksamispuoli näyttää olevan ihan ookoo", Jylhä summasi.

Muista aika-ajon selvittäneistä suomalaisista Juho Mikkonen oli 25:s, Karri Hakala päätyi sijalle 28 ja Joni Mäki sijalle 29.

Aika-ajoon jääneistä suomalaisista Matias Strandvall oli 37:s ja Toni Ketelä 62:s Miesten voiton vei Italian Federico Pellegrino ennen ranskalaisia Baptiste Grosia ja Richard Jouvea.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina joukkuesprinteillä. Välierät hiihdetään klo 10.30 ja finaalit klo 12.45 alkaen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Martti Jylhä

Tiedot