Suomi avasi MM-karsinnan odotetusti murskavoitolla

Suomi aloitti salibandyn MM-karsintaturnauksen Tallinnassa kaatamalla Itävallan odotetun selvästi 23-1. Perjantaina Suomi saa vastaansa Tanskan.

Suomi hallitsi palloa avausottelun alusta asti 99-prosenttisesti, mutta avausosuman iski yllättäen Itävalta. Thomas Seebacher puski laidassa irti puolustajasta, ja laukaus vauhdista painui Suomen verkkoon.
Juuso Heikkinen kuitenkin tasoitti jo 21 sekuntia myöhemmin, ja sen jälkeen ottelun käsikirjoitus olikin selvä. Itävallan viisikko kyykki omalla alueellaan varjelemassa maalinsa edustaa, ja Suomi kierrätti palloa kuin ylivoimapelissä hakien tilaa suoraan laukaukseen.

Pyry Luukkonen torjui Suomen maalissa ensimmäisen maaottelunsa. Toinen debytantti Rasmus Kainulainen pääsi ensi kertaa kentälle toisessa erässä Suomen saatua rangaistuslaukauksen, mutta maalinteko ei ensiyrittämällä vielä onnistunut. Erän lopulla Kainulainen kuitenkin avasi pistetilinsä löydettyään takatolpalle nousseen puolustaja Janne Lammisen komealla poikkisyötöllä. Kaikkiaan Kainulainen syötti maaotteluavauksessaan lopulta neljä osumaa.

Suomen tehokkaimpina karsinta-avauksessa touhusivat Joonas Pylsy (4+1), Jami Manninen (3+2), Petri Hakonen (2+3), Casper Pfitzner (2+2) ja Rasmus Kainulainen (0+4).

Salibandya, Tallinna

Miesten MM-karsintaturnaus

Itävalta - Suomi 1-23 (1-7, 0-5, 0-11)

1. erä: 4.07 Thomas Seebacher 1-0, 4.28 Juuso Heikkinen (Lauri Stenfors) 1-1, 5.28 Lauri Kapanen (Mika Moilanen) 1-2, 7.24 Petri Hakonen (Nico Salo) 1-3, 8.53 Eemeli Salin (Salo) 1-4, 17.18 Heikkinen (Salin) 1-5, 17.33 Kapanen (Moilanen) 1-6, 19.45 Hakonen (Stenfors) 1-7.
2. erä: 21.42 Jani Kukkola (Juha Kivilehto) 1-8, 26.38 Kapanen (Kivilehto) 1-9, 37.55 Miko Kailiala (Jonne Junkkarinen) 1-10, 39.39 Lamminen (Rasmus Kainulainen) 1-11, 39.43 Joonas Pylsy (Jami Manninen) 1-12.
3. erä: 40.13 Manninen (Hakonen) 1-13, 43.42 Pylsy (Kailiala) 1-14, 44.42 Manninen (Hakonen) 1-15, 47.08 Risto Töllikkö (Casper Pfitzner) 1-16, 51.47 Pfitzner (Kainulainen) 1-17, 53.18 Pfitzner (Kainulainen) 1-18, 55.12 Pylsy (Hakonen) 1-19, 56.20 Manninen (Pylsy) 1-20, 56.38 Lamminen (Pfitzner) 1-21, 56.54 Pylsy (Manninen) 1-22, 59.02 Lamminen (Kainulainen) 1-23,