Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiikerit vei jälleen Suomen Cupin

Tiikerit vei jälleen Suomen Cupin

 

Kokkolan Tiikerit vei lentopallon miesten Suomen Cupin jo kolmannen kerran peräkkäin. Tiikerit voitti Hämeenlinnassa pelatussa finaalissa Hurrikaani-Loimaan 3-1 (22-25, 25-23, 25-20, 25-22).

Yleisöä Elenia Areenassa oli hienosti 1247 katsojaa ja tunnelma oli todella upea kummankin joukkueen kannattajien pitäessä kovaa meteliä kannustaessaan omiaan.

Hurrikaani taisteli kaksi erää hienosti, mutta Tiikereiden ote kesti paremmin kaksi viimeistä erää. Ottelun hahmoja olivat Tiikereiden ilmiömäinen japanilainen libero Taichiro Koga, hakkuri Lelu Ojansivu ja latvialainen yleispelaaja Romans Sauss.

Tiikereiden muut avauspelaajat olivat yhdysvaltalaispassari Steven Kehoe, keskipelaajat Tommi Siirilä ja Antti Leppälä sekä yleispelaaja Enderwin Herrera Venezuelasta. Ojansivu voitti cupin jo viidennen kerran ja Kehoe neljännen kerran.

Hurrikaanin aloituksessa olivat ukrainalaispassari Dmytro Dolgopolov, marokkolaishakkuri Mohamed Alhachdadi, keskitorjujat Matti Oivanen ja Konstantin Shumov, yleispelaajat Eemeli Kouki ja Luke Smith Australiasta sekä libero Jesse Mäntylä.

Avauserässä Tiikerien vahvan alun jälkeen Hurrikaani otti hallinnan ja Tiikerit joutui ottamaan molemmat aikalisänsä jo erän alkuvaiheissa. Erää mentiin Hurrikaanin parin pinnan johdossa aivan loppuun asti. Erä Hurrikaanille 25-22.

Toinen erä oli todella tasaista kamppailua piste pisteeltä. 20-20-tilanteesta Tiikerit nappasi pari tärkeää pistettä ja käänsi loppuerän 25-23.

Kolmannessa erässä Tiikerit oli niskan päällä ja koko ajan pienessä johdossa. Erä Tiikereille lopulta selvästi 25-20. Neljännessä erässä Tiikerit jatkoi samaa tahtia ja varmisti mestaruuden erävoitolla 25-22.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden päävalmentaja:

- Hurrikaani pisti meidät tosi koville. Valmentaja Giolito oli löytänyt meidän pelistä pari kohtaa, joihin iskivät. Olisin itse tehnyt täsmälleen samoin, mutta en kerro muille mitä ne olivat. Kärsivällisyys oli meidän aseemme. Sitten kun peli kääntyi meille, niin sitten se kääntyi. Peli oli Koga-show ja vähän muidenkin show vuorotellen, Lelun, Saussin ja hakkuri Mohamedin, joka oli aika liekeissä.

Lelu Ojansivu, Tiikereiden hakkuri:

- Eihän tämä kaunista peliä ollut, mutta hyvää vääntöä. Hurrikaani tappeli hyvin ja pelasi hyvää lentopalloa. Täytyy olla tyytyväinen, tämä oli taas askel eteenpäin.

Nicola Giolito, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Hyvä peli. Ensimmäiset kaksi erää olivat hyvää lentopalloa, intensiivistä ja korkeatasoista. Me emme osaa vielä pitää tätä korkeaa tasoa koko ottelun ajan. Tiikerit on siinä meitä paljon paremmin. Kahden erän jälkeen Tiikerit vei kaikki pitkät pallorallit.

Matti Oivanen, Hurrikaanin keskitorjuja:

- Peli alkoi hyvin ja kaikki onnistui. Toisessakin erässä oli tiukkaa vääntöä ja peli saatiin rullaamaan. Vastaanoton kanssa oli vähän ongelmia. Itsellä tuli muutamia hyviä suorituksia. Vastustajan liberopelaaminen oli hyvää. Aika tasapainoinen esitys heiltä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle